...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KORZENIEWSCY Formy Wózki piekarnicze, materiał promocyjny

Formy i zestawy form wypiekowych

Od 20 lat najwyższej jakości formy wypiekowe zawsze w rozsądnej cenie!

Zdrowy chleb to nie tylko dobry skład, ale również odpowiednia forma niezagrażająca zdrowiu konsumenta. Piekarzu, wybierając formy, kupuj mądrze. Wybieraj atestowane materiały, dzięki którym możesz dać swoim konsumentom dobre pieczywo, bez narażania na utratę zdrowia, a jednocześnie zapewniając sobie solidne rozwiązania na długie lata. Więcej informacji wkrótce na www.korzeniewscy.eu

 

 

Dlaczego (TAK) stal kwasoodporna (gat: AISI 304, DIN 18/10) – do pro­dukcji form wypiekowych wybieramy stal kwasoodporną, ponieważ jest to obecnie jedyny bezpieczny materiał, w którym moż­na wypiec każdy gatunek pieczywa. Spawa­ne (NIE! zgrzewane) formy ze stali kwaso­odpornej są pierwszym wyborem piekarzy, którzy dbają nie tylko o jakość pieczywa, ale również o swoje finanse. Stal kwaso­odporna jest łatwa w czyszczeniu, można ją myć w zmywarkach, nie ma narażenia na zarysowania powłok, nawet po wielu latach użytkowania wyczyszczone zesta­wy spawane (NIE! zgrzewane) wyglądają jak nowe.

Dlaczego (NIE) stal nierdzewna – wg oficjalnej informacji NIZP-PZH stale nie­rdzewne (np. 1.4509, 1.4016) nieposiada­jące w składzie niklu nie mogą otrzymać atestu do kontaktu z żywnością. Piekarzu, jeżeli Twoje formy ze stali nierdzew­nej „trzymają magnes”, to znaczy, że zostałeś wprowadzony w błąd, ponie­waż taka stal nie jest dopuszczona do kontaktu z żywnością!

Dlaczego (NIE) alusteel i aluminium – ponieważ NIE mA i od 2009/2010 nigdy nie było dopuszczenia (atestu) do kontaktu z potrawami o charakte­rze kwaśnym. W przypadku zarysowania powłoki w alusteel produkt dodatkowo ma kontakt ze stalą, która nie jest dopuszczona do kontaktu z żywnością.

Dlaczego (NIE) powłoki nieprzywie­ralne – powłoki nieprzywieralne w po­równaniu z tradycyjnym natłuszczaniem są bardzo kosztowne, a każde drobne uszkodzenie i dalsze stosowanie nara­ża zdrowie konsumentów. Decydując się na te powłoki, nie ma powrotu do stanu pierwotnego, przez co stajemy się uza­leżnieni od nakładania kolejnych powłok w przypadku uszkodzenia. W tym te­macie polecamy Rozporządzenie Ko­misji (UE) 2017/1000 z 13 czerwca 2017 oraz opinię ekspertów ONZ ds. chemii (posiedzenie odbyło się 17-21.09.2018 r.), którzy uznali, że do listy zakazanych substancji w ra­mach Konwencji Sztokholmskiej po­winno się dodać przemysłowy kwas perfluorooktanowy (PFOA) oraz jego pochodne. 



Poniżej przykładowa oferta na zestawy form wypiekowych ze stali kwasoodpornej
Przy zamówieniu Powyżej 100 zestawów i wykuPieniu rocznej Prenumeraty mistrza Branży – dostawa w cenie.


Zestaw do sztaplowania
Wymiary formy w środku (mm) Dół – 175 x 80, Góra – 185 x 90  Wysokość – 80  Długość zestawu – 580 

Zestaw 4-krotny – od 142 zł netto* 
Zestaw 5-krotny – od 149 zł netto*

Zestaw standard
Wymiary formy w środku (mm) 
Dół – 175 x 80, Góra – 185x90
Wysokość – 80
Długość zestawu – 580 

Zestaw 4-krotny – od 129 zł netto* 
Zestaw 5-krotny – od 136 zł netto*
*Cena zależy od liczby zamawianych zestawów


Natłuszczanie form emulsją jest ponad 3 krotnie tańsze od powłok.
* Na zestaw 5 x 0,5 kg łącznie na 1 oprysk potrzeba około 1,3 grama emulsji (1 litr emulsji to 960 gram)
* Emulsja w zbiorniku 1000 l kosztuje około 6,30 zł netto /1l
* Od Klientów wiemy, że powłoka wytrzymuje do 2 700 cykli.


Przeliczenie:
 6,30 zł / 960 gram = 0,0066 zł (koszt 1 grama)
0,0066 zł * 1,3 grama = 0,0086 (koszt 1 oprysku formy 5 x 0,5 kg)
0,0086 * 2 700 cykli = 23,22 zł netto (koszt natłuszczania 2 700 cykli)

Bieżące wydanie czasopisma

W listopadowym Mistrzu Branży piekarz i pasjonatka rzemieślniczego chleba opowiadają o swojej pasji, własnym rozwoju i konkursie Master Baker Bakepol. Sięgamy drzew i oswajamy nowe smaki z Małgorzatą Kalembą-Drożdż, zastępujemy cukier błonnikiem itd.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji