...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Galicyjskie słodkości i chleb na zakwasie - rusza cykl szkoleń z marką Handelek

Jesteś piekarzem? Miłośnikiem i smakoszem chętnym nabyć nowe umiejętności? Chcesz poznać tajniki wypieku chleba rzemieślniczego oraz tradycyjnych słodkości galicyjskich, a dodatkowo dostać solidną porcję wiedzy historycznej i technologicznej na temat tych wypieków? Zapisz się na szkolenie!

Warsztaty organizowane są we współpracy z Cechem Rzemiosł Spożywczych i z Fundacją Promocji Wyrobów Rzemieślniczych. Znana krakowska marka „Handelek” prowadząca bistro i piekarnię oraz powiązany z nią start – up „Rebread” przerabiający czerstwe pieczywo na alkohol – okowitą współorganizują pierwszą edycję szkoleń na temat wypieku chleba rzemieślniczego i wypieków słodkich. - Organizujemy ogromnie wartościowy cykl z wypieków rzemieślniczych. W sam raz przed świętami – mówiła „Mistrzowi Branży” współwłaścicielka „Handelka” i „Rebread” Katarzyna Młynarczyk. Warsztaty organizowane są we współpracy z  Fundacją Cechu Rzemiosł Spożywczych i Fundacją Promocji Wyrobów Rzemieślniczych.

 


Babka grysikowa królowej Anny, piszinger, tort Sachera

Jak zapewnia Katarzyna Młynarczyk prowadzący warsztaty to charyzmatyczni specjaliści, którzy  przybliżą tajniki sztuki piekarniczej oraz zapewnią dawkę wiedzy historycznej na temat konkretnych wypieków jak między innymi chleb prądnicki, babka grysikowa królowej Anny, tort Sachera, miodownik, małdrzyki krakowskie oraz opowiedzą o składnikach potrzebnych do wypieku chleba w kontekście historycznym. Część teoretyczną poprowadzi dr Marcin Gadocha, który jest historykiem, wykładowcą akademickim oraz kulinarnym edukatorem, pasjonatem kuchni staropolskiej, pomysłodawcą i organizatorem kursów. Dzięki niemu dowiemy się o cechach kuchni galicyjskiej i staropolskiej oraz o różnicach między nimi. Poznamy również receptury znanych słodkości krakowskich na czele z chałkami. Część praktyczna będzie należała do współpracującego z piekarnią „Handelek” Michała Majtyki. To pasjonat wypieków, szczególnie chleba. Interesuje się także historią kuchni. 

Jak widać z opisu uczestnicy będą mieli zapewnioną wiedzą historyczną i poznają także receptury. Ale jakie! Oprócz wymienionych będą przepisy na sernik krakowski, na strucle, tort makagikowy i także kojarzący się z Krakowem piszinger. 



Terminy szkoleń:

Szkolenie wprowadzające: wypiek chleba                   

Termin 7 grudnia 2021 (wtorek), godz. 18:00 – 21 :00

Szkolenie wprowadzające: wypieki słodki tradycyjny

Termin 16 grudnia 2021 (czwartek), godz. 18.00-21.00

Miejsce szkoleń wprowadzających, czyli zapewniających wiedzą teoretyczną to Sala Cechowa w Cechu Rzemiosł Spożywczych, ul. Westerplatte 18, Kraków, prowadzący: dr Marcin Gadocha, Michał Majtyka

Warsztaty praktyczne mają miejsce w innej lokalizacji. Szczegóły poniżej:

Szkolenia praktyczne: wypiek chleba

Termin: 18 grudnia 2021 (sobota),  godz. 13:00 – 17:30

Szkolenie praktyczne: tradycyjne wypieki świąteczne

Termin: 19 grudnia 2021 (niedziela), godz. 13:00 – 17:30

Szkolenia praktyczne odbywają się w piekarni „Handelek” na ul. Garbarskiej 12 w Krakowie.

Zakup szkoleń w linku, w kategorii szkolenia: https://www.dostawy.handelek.com/



Kontakt do organizatora: Katarzyna Młynarczyk, mail: katarzyna@handelek.com. Tutaj także otrzymają Państwo szczegółowy program warsztatów. 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji