Po sukcesie w 2014 r. polskiej reprezentacji w konkursie Coppa del Mondo della Gelateria kolejny zespół aktywnie przygotowuje się do najbliższej edycji najbardziej prestiżowego konkursu lodziarskiego. Poznajcie mistrzów wchodzących w skład polskiej ekipy!
Podobne artykuły
Giacomo Canteri w gronie nominowanych do światowego rankingu GELATO FESTIVAL 2019Czekolada i kremówka - zwycięskie smaki na Gelato Festival Challenge 2018Master Challenge by Schöller – podejmij wyzwanie! Zgłoszenia tylko do 30 marcaOd początku września na Stadion Energa w Gdańsku trwają intensywne treningi polskiej reprezentacji Coppa del Mondo della Gelateria 2016. Z inicjatywy Pawła Petrykowskiego Mistrza Polski w Lodziarstwie (2015) po konsultacjach z Team Manager zespołu - Michałem Doroszkiewiczem ( Brązowy medalista Coppa del Mondo della Gelateria 2014) powstał silny zespół, w składzie: Paweł Petrykowski - kompozycja baz lodowych, Maciej Majzon-Wójtowicz - rzeźby lodowe, Marek Moskwa - eksponat cukrowy Croccante, Michał Wiśniewski - dania gastronomiczne.
Cały zespół wspólnie pracuje nad przygotowaniem poszczególnych prac konkursowych pod okiem kapitana zespołu. Na konkursie, który odbędzie się już niebawem, bo 23-25.01.2016 r., trzeba będzie w określonym czasie przyrządzić i zaprezentować następujące prace: dekoracyjny puchar lodowy zaprezentowany na lodowej podstawie, tort lodowy zaprezentowany na rzeźbie lodowej, mystery box – lody wykonane z tajemniczego składnika, danie wytrawne (przystawka) z lodami gastronomicznymi, czekoladowe monoporcje lodowe Mignon prezentowane na eksponacie Croccante, eksponaty artystyczne: rzeźba lodowa, eksponat cukrowy Croccante, buffet finałowy.
Dzięki jednemu ze sponsorów firmie Comprital Polska zespół odbył konsultacje w siedzibie Comprital Athenaeum. Obecnie odbywają się regularne treningi poszczególnych prac konkursowych. Opracowane zostały już poszczególne kompozycje smakowe, a obecne prace skupione są na stylizacji i estetyce konkursowych prac.
Więcej informacji: http://www.coppamondogelateria.it/