...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Gorące przygotowania Polaków do lodziarskich mistrzostw Coppa del Mondo della Gelateria

Po sukcesie w 2014 r. polskiej reprezentacji w konkursie Coppa del Mondo della Gelateria kolejny zespół aktywnie przygotowuje się do najbliższej edycji najbardziej prestiżowego konkursu lodziarskiego. Poznajcie mistrzów wchodzących w skład polskiej ekipy!

Od początku września na Stadion Energa w Gdańsku trwają intensywne treningi polskiej reprezentacji Coppa del Mondo della Gelateria 2016. Z inicjatywy Pawła Petrykowskiego Mistrza Polski w Lodziarstwie (2015) po konsultacjach z Team Manager zespołu - Michałem Doroszkiewiczem ( Brązowy medalista Coppa del Mondo della Gelateria 2014) powstał silny zespół, w składzie: Paweł Petrykowski - kompozycja baz lodowych, Maciej Majzon-Wójtowicz - rzeźby lodowe, Marek Moskwa - eksponat cukrowy Croccante, Michał Wiśniewski - dania gastronomiczne.

 



Cały zespół wspólnie pracuje nad przygotowaniem poszczególnych prac konkursowych pod okiem kapitana zespołu. Na konkursie, który odbędzie się już niebawem, bo 23-25.01.2016 r., trzeba będzie w określonym czasie przyrządzić i zaprezentować następujące prace: dekoracyjny puchar lodowy zaprezentowany na lodowej podstawie, tort lodowy zaprezentowany na rzeźbie lodowej, mystery box – lody wykonane z tajemniczego składnika, danie wytrawne (przystawka) z lodami gastronomicznymi, czekoladowe monoporcje lodowe Mignon prezentowane na eksponacie Croccante, eksponaty artystyczne: rzeźba lodowa, eksponat cukrowy Croccante, buffet finałowy. 

 



Dzięki jednemu ze sponsorów firmie Comprital Polska zespół odbył konsultacje w siedzibie Comprital Athenaeum. Obecnie odbywają się regularne treningi poszczególnych prac konkursowych. Opracowane zostały już poszczególne kompozycje smakowe, a obecne prace skupione są na stylizacji i estetyce konkursowych prac.

Więcej informacji: http://www.coppamondogelateria.it/

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji