...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Graine – nowa paryska piekarnia

Graine, czyli Ziarno to następny punkt na piekarniczej mapie Paryża i wymarzona piekarnia znanego w świecie gastronomii małżeństwa, Estelle i Benjamina Vigreux z Charente.

W Paryżu można kupić pieczywo w kolejnym, ciekawym projekcie piekarnicznym. „Graine” to piekarnia założona przez nagradzane w konkursach kulinarnych małżeństwo - Estelle i Benjamina Vigreux. Zdobyli swego czasu pierwsze miejsce w konkursie na pieczywo Bio w 2021 roku i w telewizyjnym programie „Najlepsza piekarnia we Francji” (La Meilleure Boulangerie de France) w stacji M6. To konkurs, który bywa trampoliną dla początkujących piekarzy – rzemieślników w ich drodze zawodowej. Pozwala na pokazanie swojego talentu i założenie własnych biznesów. Konkurs doczekał się już dziesięciu edycji.

 

 

Małżeństwo Vigreux ma dwa punkty w Paryżu, pierwszy  przy ulicy 54 Rue Oberkampf, a w lutym tego roku otwarli drugi punkt na 120 rue de Bagnolet. Jak przystało na piekarnie rzemieślnicze w Graine wypieka się pieczywo na naturalnym zakwasie z mąki biologicznej, czyli pozyskiwanej ze zboża nie nawożonego środkami chemicznymi lub mąki oznakowanej Label Rouge – to oznaczenie jest potwierdzeniem, że mamy do czynienia z produktami z najwyższej jakości składników. Dobrej jakości pieczywo jest to także efekt świetne opanowanego przez piekarzy procesu fermentacji, która pozwala na wydobycie z wypieków pełnego smaku. Właściciel piekarni kształcił się w „Les Compagnons du Devoir” (stowarzyszenie rzemieślników działające we Francji od 1901 roku, szkolące na wielu płaszczyznach rzemieślników różnych profesji), gdzie zdobywał wiedzę na temat wypieków. Graine oferuje również słodkie pieczywo (viennoiserie) oraz ciasta łatwe do spożycia podczas podróży. Wszystko mieści się w przytulnych, starannie urządzonych wnętrzach, gdzie można również zjeść w tamtejszej restauracji przekąski na szybki posiłek.

 


Graine

54 Rue Oberkampf, 75011 Paris, Francja i 120 rue de Bagnolet 75020 Paris

K.Sz.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji