...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Grand Prix dla Roksany Zielińskiej i Karoliny Zaczek z OHP Rybnik

W Rybnickich Konfrontacjach Cukierniczych nie było wygranych ani przegranych, ale to nie przeszkadzało przyznać główną nagrodę dla wyróżniającej się pracy młodych cukierników. Grand Prix oraz statuetkę „złote jabłko niezgody” zdobyły Roksana Zielińska i Karolina Zaczek z rybnickiego OHP za tort „Słodkie pozdrowienia z Rybnika”.

12 czerwca w Konfrontacjach na rybnickim Rynku wystartowały 4 dwuosobowe zespoły. Uczniowie cukiernictwa reprezentowali Zespół Szkół Zawodowych w Jastrzębiu Zdroju i firmę AKO, Akademię Szkolnictwa AS w Inowrocławiu, Zakład Cukierniczo-Piekarski Antoni Pisarek z Pawłowic oraz Ochotniczy Hufiec Pracy z Rybnika. Na oczach zwiedzających uczniowie tworzyli dzieła cukiernicze, których tematyka nawiązywała do Rybnika. Choć inspiracje mogli czerpać z dowolnej dziedziny życia, historii czy architektury śląskiego miasta, najczęstszym motywem tortów i imponującej dekoracji z karmelu były stawy rybne, z których niegdyś Rybnik słynął.

Karmelowa fontanna - praca zespołu reprezentującego ZSZ Jastrzębia Zdroju i firmę AKO

Tort wykonany przez uczniów Akademii Szkolnictwa z Inowrocławia

Herb Rybnika wieńczył tort zespołu reprezentującego Cukiernię Pisarek

Wśród nich wyróżniała się praca Roksany Zielińskiej i Karoliny Zaczek z Ochotniczego Hufca Pracy w Rybniku. Dziewczyny, pod fachowym okiem opiekuna Katarzyny Piełki, przygotowały tort, który zilustrował zabytki i miejsca Rybnika na ręcznie malowanych pocztówkach z masy cukrowej. Praca nosiła tytuł "Słodkie pozdrowienia z Rybnika".

Tort podopiecznych OHP Rybnik wyróżniał się pomysłem i techniką ręcznie malowanych zabytków miasta na pocztówkach z masy cukrowej

Roksana Zielińska i Karolina Zaczek z OHP z Rybnika zdobyły Grand Prix Rybnickich Konfrontacji Cukierniczych

Z konkursami na najpiękniejszy tort jest jak z wyborami najpiękniejszej kobiety świata – trudno wybrać tę jedną, kiedy startują same ładne. Dlatego organizator imprezy dla młodych cukierników stwierdził, że "Konfrontacje to antykonkurs, a statuetka dla najlepszego zespołu jest dosłownie i w przenośni jabłkiem niezgody". Na szczęście wybór najlepszego tortu nie poróżnił uczestników, a statuetka złotego jabłka (chyba niekoniecznie niezgody) powędrowała do podopiecznych z OHP Rybnik. :) Warto dodać, że w przygotowania Roksany Zielińskiej i Karoliny Zaczek zaangażowali się pracodawcy Kazimierz Pieczka oraz Krzysztof Wysłucha.

Po ogłoszeniu wyników  komendant OHP w Rybniku Magdalena Szrek-Moroń złożyła na ręce Szymona Konkola, lidera Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, oraz pracodawcy Krzysztofa Wysłuchy podziękowania za pomoc oraz umożliwienie młodzieży OHP rozwijania swoich pasji i talentów zawodowych.

Mistrz cukiernictwa Krzysztof Wysłucha (na zdjęciu pośrodku) oraz Szymon Konkol (lider MAMZ) od lat wspierają uczniów w rozwijaniu pasji do cukiernictwa. Za tę pracę oficjalnie podziękowała im komendant OHP z Rybnika Magdalena Szrek-Moroń

Głównym sponsorem Rybnickich Konfrontacji Cukierniczych była firma Savpol. Sponsorem nagród dla uczestników byli: Prezydent Miasta Rybnika oraz firma EcoTrade.

Zdjęcia: Radosław Bała, Śląska WK OHP, Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji