...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Gryzmi poszerza granice swego imperium

Po otwarciu kolejnego punktu w Zabrzu niedługo trzeba było czekać na nową lokalizację. Tym razem Gryzmi zawitało do centrum Katowic.

Kolejny punkt Gryzmi to bardziej śniadaniownia lub bistro niż tradycyjna piekarnia. Lokal mieszczący się w budynku Starego Dworca w Katowicach prezentuje się imponująco. Podobnie jak w Zabrzu, również tutaj goście mogą przyglądać się pracy piekarzy, odbywającej się w oszklonej części pracowni. Do zjedzenia na miejscu zachęca przytulna przestrzeń, a wrażenie robi graffiti wykonane przez artystę w jednej części lokalu. Przedstawia ono w komiksowy sposób zespół Gryzmi.

 

Specjalizacją zakładu serwowaną w tej lokalizacji jest pinsa, czyli rodzaj tradycyjnego włoskiego pieczywa. W ostatnich latach zyskała popularność jako alternatywa dla klasycznej pizzy, a to dzięki swojej lżejszej konsystencji i unikatowemu smakowi. – Cenię sobie pinsę, bo przy jej produkcji fermentacja jest najdłuższa, to ona czyni to ciasto wyjątkowo lekkim i aromatycznym. W naszej piekarni fermentacja trwa 72 godziny. Pinsa to bardzo wdzięczny produkt, który stanowi doskonałą propozycję na zdrowy lunch – zaznacza właściciel Gryzmi Jacek Wiarek. Znajdziemy ją aż w pięciu w różnych wersjach smakowych, w tym: chorizo con miele e jalapeno, salame piccante, mortadele di pistachio i inne.

 

Na lunch poleca również żurek i zupę chlebową. W menu znajdziemy ponadto zupy sezonowe oraz najróżniejsze propozycje śniadań na ciepło i nie tylko. Wśród propozycji lokalu znalazły się m.in. bagietki z różnymi pastami, pajda z prosciutto czy tradycyjna jajecznica. Oprócz tego znajdziemy tam cały przekrój bochenków, pieczywa i słodkości znanych już z piekarni-cukierni Gryzmi w Zabrzu.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj nowe trendy, takie jak kakao ceremonialne, zainspiruj się recepturami finalistów Mistrzostw Polski na Pralinę, dowiedz się jak tworzyć praliny.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji