Nagar – problem, z którym zmaga się każda piekarnia i cukiernia. Zaburza higienę miejsca pracy, generuje straty w postaci odpadów produkcyjnych. Czy są sposoby, aby poradzić sobie z tym problemem? Oczywiście!
Podobne artykuły
Forma formie nierównaZapraszamy na bezpłatne konsultacje BHPCo wiesz o formach wypiekowych? Aluminium kontra KwasówkiMAGOREX w wachlarzu swoich produktów oferuje środki czyszczące HAEM. Jest to specjalny, biodegradowalny środek do czyszczenia akcesoriów używanych w przemyśle spożywczym. Bezpieczny, nie niszczy czyszczonych powierzchni, nie powoduje korozji. Produkt występuje w różnych konsystencjach, co ułatwia czyszczenie zróżnicowanych powierzchni.
Najpopularniejsza jest forma płynu, który używany jest w wannach do czyszczenia blach i form. Występuje on w kanistrach o pojemności 20, 30, 60 l oraz w 200-litrowej beczce. Płyn nie wymaga rozcieńczania, co znacznie podnosi wygodę użytkowania. HAEM w płynie wystarczy przelać do wanny (również do-stępnej w MAGOREX, w pojemnościach 170 i 300 l), podgrzać do temperatury 40°C i włożyć blachy czy formy. W zależności od stopnia zabrudzenia oraz czasu, który upłynął od poprzedniego czyszczenia, akcesoria należy moczyć od kilku do kilkudziesięciu godzin w przypadku ekstremalnych zabrudzeń. Następnie wystarczy je spłukać wodą pod ciśnieniem. HAEM to produkt wielokrotnego użytku – po kilku czyszczeniach można go przefiltrować, ewentualnie dolać kilka litrów nowego i znów jest gotowy do użytkowania.
Oferujemy także HAEM w żelu, występujący w litrowych butelkach. Polecamy używanie tej formy środka do czyszczenia wózków. Wystarczy nanieść produkt za pomocą pędzelka, pozostawić do momentu aż zadziała, a następnie zmyć wodą pod ciśnieniem.
Należy pamiętać, że im częściej czyścimy blachy, tym lepsze będą efekty.
W celu uzyskania większej ilości informacji zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.magorex.pl lub kontaktu z działem handlowym MAGOREX pod numerem telefonu: 68 456 68 50.