Będą: fakty i mity o mrożeniu, produkcja „na żywo” wysokiej jakości pieczywa przeznaczonego do mrożenia, w tym wyprodukowanego z użyciem zakwasów i podmłód oraz efekty mrożenia ciast cukierniczych, drożdżówek i chleba.
Podobne artykuły
Najnowocześniejsze rozwiązania dla "słodkiego" biznesuTruskawka w czekoladzie - relacja ze spotkania prasowegoVI Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych już w lipcu!Spotkanie poświęcone będzie tematyce mrożenia, magazynowania i odtajania wyrobów piekarsko-cukierniczych oraz produkcji wysokiej jakości pieczywa, zgodnie z obecnymi trendami, czyli zdrowego i z naturalnych surowców.
Na spotkaniu przedstawimy fakty i obalimy mity o mrożeniu wyrobów piekarsko-cukierniczych.
Poruszymy m. in. takie aspekty mrożenia jak jakość i koszt wytworzenia produktu, logistyka, wykorzystanie możliwości wypiekowych piekarni, różnicowanie i elastyczność asortymentu.
Pokażemy „na żywo” produkcję wysokiej jakości pieczywa przeznaczonego do mrożenia, w tym wyprodukowanego z użyciem zakwasów i podmłód oraz efekty mrożenia ciast cukierniczych, drożdżówek i chleba.
Dobór i zastosowanie maszyn i urządzeń będzie miał na celu uzyskiwanie wysokiej jakości wyrobów, powtarzalnej, szybkiej produkcji oraz ograniczenie pracy i błędów człowieka.
zobacz >>
Warszawa, 21 czerwca
od godz. 11:00, w siedzibie Hert, ul. Odlewnicza 4a w Warszawie
PROGRAM:
11:00 Część teoretyczna:
Przedstawienie firm: Merkur, Credin, Hert.
Wszystko o mrożeniu, magazynowaniu i odtajaniu. - P. Sieracki, R. Olewczyński, Hert
12:00 Przerwa kawowa
12:30 Pokazy produkcji:
- Produkcja zakwasów i podmłód - fermentatory Hematronic
- Formowanie pieczywa - linia do pieczywa Crustica oraz do bułek Selecta
- Mrożenie szokowe - Hert System
- Wypiek - piec obrotowy Rototherm, piec sklepowy Kolb
Produkty:
- Pieczywo Premium
- Pieczywo słodkie - drożdżówki
- Składane ciasta cukiernicze
14:00 Lunch
14:30 Podsumowanie i ocena wypieków.
Informacja i potwierdzanie udziału w spotkaniu:
marketing@hert.pl
tel.: 508 023 946; 508 090 379; 664 115 064
http://www.hert.pl/zalety_mrozenia_21.06.2016,_hert,_warszawa_id_860.html