...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

I Ty możesz zostać Mistrzem!

Jubileuszowa, 10. edycja Expo Sweet to świetna okazja, żeby spróbować sił w mistrzostwach oraz konkursach organizowanych dla cukierników i dekoratorów cukierniczych. Organizatorzy już czekają na Twoje zgłoszenie. Nie zwlekaj!

Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów (24-25.02.2018) będą się składać z trzech konkurencji, polegających na:

1. przygotowaniu we własnej pracowni i przywiezieniu tortu okolicznościowego (pokazowego)
2. wykonaniu elementu dekoracyjnego i wkomponowaniu go w specjalną klatkę
3. przywiezieniu lub przygotowaniu na miejscu tortów do degustacji.

Tematyka prac jest dowolna, ale tematy tortu okolicznościowego i elementu dekoracyjnego powinny być powiązane. Jurorzy ocenią m.in. estetykę, dobór barw, ilość prawidłowo zastosowanych technik dekoracji, kreatywność oraz kompozycję smakową. W zmaganiach wezmą udział dwuosobowe zespoły (każdy złożony z zawodnika i trenera).
Termin nadsyłania zgłoszeń ze zdjęciami: 31 października 2017 r.

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru (27.02.2018) brzmi: „Aby życie bardziej osłodzić, trzeba jabłko z krówką pogodzić”. Podobnie jak w Mistrzostwach Europy w Dekoracji Tortów, uczestnicy startują w dwuosobowych zespołach. Każdy zespół przygotowuje 12 sztuk identycznych deserów gastronomicznych a la carte. Deser w swoim składzie i/lub wyglądzie musi nawiązywać do tematu konkursu, interpretacja należy do uczestników. UWAGA: konkurs kierowany wyłącznie do punktów gastronomicznych (restauracja, kawiarnie, hotele, firmy cateringowe).
Termin nadsyłania zgłoszeń: 20 grudnia 2017 r.

Tematem Międzynarodowego Konkursu – Wystawy Dekoracji Cukierniczych jest „Fantastyka i Fantasy”. Każdy uczestnik będzie miał do zaprezentowania jedną pracę nawiązującą do tematyki konkursu. Forma i kształt pracy są dowolne, w regulaminie określono jej wielkość: 50 cm dł. x 50 cm szer. (może być mniejsza, ale nie może być większa niż ww. wymiary); wysokość pracy jest dowolna. Wystawa uświetni wszystkie dni targów.
Termin nadsyłania zgłoszeń: 31 stycznia 2018 r.

Regulaminy i formularze zgłoszeniowe do Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych zostaną opublikowane wkrótce.

Więcej szczegółów TUTAJ

UWAGA! Expo Sweet w nowej lokalizacji
25-28 lutego 2018 r. targi odbędą się w hali Centrum Expo XXI w Warszawie przy ul. Prądzyńskiego 12/14.

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji