czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Artykuł

I Ty możesz zostać Mistrzem! 0

dodano ,Redakcja AK

Jubileuszowa, 10. edycja Expo Sweet to świetna okazja, żeby spróbować sił w mistrzostwach oraz konkursach organizowanych dla cukierników i dekoratorów cukierniczych. Organizatorzy już czekają na Twoje zgłoszenie. Nie zwlekaj!

Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów (24-25.02.2018) będą się składać z trzech konkurencji, polegających na:

1. przygotowaniu we własnej pracowni i przywiezieniu tortu okolicznościowego (pokazowego)
2. wykonaniu elementu dekoracyjnego i wkomponowaniu go w specjalną klatkę
3. przywiezieniu lub przygotowaniu na miejscu tortów do degustacji.

Tematyka prac jest dowolna, ale tematy tortu okolicznościowego i elementu dekoracyjnego powinny być powiązane. Jurorzy ocenią m.in. estetykę, dobór barw, ilość prawidłowo zastosowanych technik dekoracji, kreatywność oraz kompozycję smakową. W zmaganiach wezmą udział dwuosobowe zespoły (każdy złożony z zawodnika i trenera).
Termin nadsyłania zgłoszeń ze zdjęciami: 31 października 2017 r.

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru (27.02.2018) brzmi: „Aby życie bardziej osłodzić, trzeba jabłko z krówką pogodzić”. Podobnie jak w Mistrzostwach Europy w Dekoracji Tortów, uczestnicy startują w dwuosobowych zespołach. Każdy zespół przygotowuje 12 sztuk identycznych deserów gastronomicznych a la carte. Deser w swoim składzie i/lub wyglądzie musi nawiązywać do tematu konkursu, interpretacja należy do uczestników. UWAGA: konkurs kierowany wyłącznie do punktów gastronomicznych (restauracja, kawiarnie, hotele, firmy cateringowe).
Termin nadsyłania zgłoszeń: 20 grudnia 2017 r.

Tematem Międzynarodowego Konkursu – Wystawy Dekoracji Cukierniczych jest „Fantastyka i Fantasy”. Każdy uczestnik będzie miał do zaprezentowania jedną pracę nawiązującą do tematyki konkursu. Forma i kształt pracy są dowolne, w regulaminie określono jej wielkość: 50 cm dł. x 50 cm szer. (może być mniejsza, ale nie może być większa niż ww. wymiary); wysokość pracy jest dowolna. Wystawa uświetni wszystkie dni targów.
Termin nadsyłania zgłoszeń: 31 stycznia 2018 r.

Regulaminy i formularze zgłoszeniowe do Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych zostaną opublikowane wkrótce.

Więcej szczegółów TUTAJ

UWAGA! Expo Sweet w nowej lokalizacji
25-28 lutego 2018 r. targi odbędą się w hali Centrum Expo XXI w Warszawie przy ul. Prądzyńskiego 12/14.

Dodaj swój komentarz
 

Zaloguj się lub dodaj swój komentarz jako gość. Nie posiadasz konta? Zarejestruj się.

 

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe