...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Imponujący tort wolności Tomasza Dekera! O smaku śmietanki i truskawki

Ważył 89 kg (nie licząc ozdabiających go truskawek), miał prawie 2 metry wysokości i kilka pięter. Tomasz Deker przygotował niezwykły tort na obchodzone w Gdańsku 4 czerwca Święto Wolności i Solidarności.

4 czerwca br. przed Europejskim Centrum Solidarności w Gdańsku hucznie świętowano 30. rocznicę wolnych wyborów z 1989 r. Nie obyło się bez słodkiego i symbolicznego akcentu - tortu wolności przygotowanego przez ekipę Tomasza Dekera. Tort był ozdobiony datami, symbolami Solidarności, biało-czerwonymi flagami, wizerunkami przedstawiającymi żurawie z gdańskiej stoczni i kaszubskimi truskawkami. Do przygotowania tortu zużyto 60 kg truskawek i 60 litrów śmietany kremówki.

Dzieło trójmiejskiej cukierni na ponad 1500 porcji pokroili Katarzyna Bosacka (twórczyni projektu Menu Wolności), dyrektor ECS Basil Kerski oraz byli prezydenci Rzeczypospolitej Polskiej: Aleksander Kwaśniewski i Bronisław Komorowski.

tekst: Ewa Siuda-Szymanowska
zdjęcia: FB/Tomasz Deker

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji