...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Inspirujące mango

autor: Braun

RECEPTURA

SPODY KRUCHE
1000 g Ciasto Kruche BRAUN
400 g masło (ew. margaryna)
100 g jaja (ew. woda) opcjonalnie przy prezentacji bezpośrednio na podkładkach

Wszystkie składniki połączyć na wolnych obrotach. Wykroić ok. 80 krążków o śr. 7 cm, grubości 2-3 mm. Schłodzić i wypiec w temp. 170°C przez 10-15 min.

BISZKOPTOWE KRĄŻKI ŚR. 4 CM
350 g Bisquick Plus BRAUN
200 g jaja
100 g woda

Składniki ubijać na wysokich obrotach (przez 6 minut). wylać na blachę 40 x 60 cm. Piec w temp. 240°C ok. 6 min.
Po wystudzeniu wyciąć 80 krążków o średnicy 4 cm. Wodę, Eden i Pastę Torrini połączyć, delikatnie mieszając. Dodać do ubitej śmietany.



MUS JOGURTOWY
3000 g śmietana ubita bez cukru
600 g woda
600 g Eden naturalny BRAUN
240 g Pasta Torrini jogurtowa GRADOS

1000 g Cremotions mango GRADOS
900 g Schokobella BRAUN

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1. Foremki silikonowe wypełnić musem jogurtowym w 90% ich objętości
KROK 2. Do środka szprycować Cremotions mango po ok. 12 g
KROK 3. Przykryć krążkiem biszkoptowym i zamrozić w przypadku prezentacji bezpośrednio na podstawce. Przy prezentacji na kruchej podstawie wypełnić formę i wyrównać
KROK 4. Zamrożone monoporcje wyciągnąć z formy i oblać białą Schokobellą.
Udekorować. Forma: „kamyk" na ok. 80 szt.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji