...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Instagramowe hity - czego pragną konsumenci

Nawet najlepszy produkt nie sprzeda się sam. Potrzeba przede wszystkim... dobrego zdjęcia na Instagramie. Niejedna marka nie zaistniałaby bez social mediów. U progu sezonu lodziarskiego przyjrzyjmy się zatem jakie mrożone hity biją rekordy "lajków" na świecie.


  • makaroniki: są nie tylko doskonałym uzupełnieniem oferty lodziarni, ale też komponentem do robienia deserów lodowych. Przekładane lodami stanowią swego rodzaju sandwicha. Lodowe sandwiche były znane już na rynku, ale te tworzone z kolorowych, dużych francuskich makaroników robią wrażenie na konsumentach, a przez to furorę na Instagramie. Kultowym miejsce na świecie dla tego przysmaku jest lodziarnia Milk w Los Angeles.


  • Rożek rybka: były już rożki kolorowe, a nawet czarne, były też rożki kwiaty, a teraz pora na… rybkę. Zasadniczo są to odpowiednio uformowane gofry. Pomysł jak też receptura (która składa się z mieszanki pasty z czerwonej fasoli i cukru) pochodzą z XiX wiecznej kultury japońskiej. Instagramowy świat dosłownie oszalał na punkcie rybki z lodami za sprawą nowojorskiej lodziarni Taiyaki NCY.


  • Lody ciastka: Lody serwowane mogą być dosłownie w każdej formie i opakowaniu. Kolejna nowojorska lodziarnia zdobyła uznanie instagramowiczów udowadniając, że w robieniu deserów lodowych nie ma granic. A jeśli są, oni lubią je łamać. Na zdjęciu kawałek lodowego ciasta z miętą i czekoladą z limitowanej edycji na Dzień św. Patryka sprzedawanego na kawałki, nie gałki.


  • Czarne softy: w ubiegłym roku pojawiły się w oferciu lodziarskich producentów czarne bazy lodziarskie, ale dopiero w tym roku sprzedawcy uczą się wykorzystywać w ciekawy sposób ten kolor. Właściciele amerykańskiej lodziarni The Little Damage uczynili z niego swój znak rozpoznawczy serwując lody i rożki tylko w czarnym! Instagramoiwicze z miejsca pokochali lody barwione węglem, które niejako są odtrutką na pastelowe jednorożce i które - mimo identycznej barwy - jednak różnią się smakowo. Wśród smaków znajdziemy między taki jak “łzy jednorożca” :-P


  • Lodowe desery w pączkach: W Teksasie cukiernia Sweet Daze Desserts, która uzupełnia swoją artystyczną ofertę w lody typu soft, wymyśliła, że będzie je podawać w pączkach (konkretnie zaś donatach). I będą to desery tak bardzo dekorowane jak to tylko możliwe. Smaki również prezentują się dość ciekawie. W ofercie znajdziemy, m.in. black velvet, cynamonowe chrupiące tosty, kamyczki owocowe (zrobione z płatków ryżowych) itp.


Bieżące wydanie czasopisma

W wakacyjnym Mistrzu Branży: Zdrowo i smacznie z Beatą Sadowską, zielona przyszłość cukiernictwa i świeżo mielona mąka w piekarniach.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji