...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

X – Jubileuszowe Mistrzostwa  Poznania w  jedzeniu  pączków  na czas przeszły do historii

Punktualnie o 11 w Sali Reprezentacyjnej Izby, pod czujnym okiem kamer, obiektywów i pod obstrzałem mikrofonów rozpoczęło się słodkie szaleństwo… Do konkursu przystąpiło 101 osób, których zadaniem było zjedzenie 10 paczków w możliwie najkrótszym czasie.

Pączki między sobą nieco różniły się miękkości, ilością nadzienia. Jak się później okazało miało to kluczowe znaczenie dla wyłonienia zwycięzcy. Ale każdy z uczestników dostał identyczny ich zestaw przygotowany przez kilka  cukierni.  Brak możliwości popijania skutecznie i  kolejno  eliminował  zawodników. Techniki jedzenia były bardzo różne – urywano, ugniatano, pożerano niemal w całości, albo ogryzano pączka dookoła metodą „na myszkę”. Wkrótce też – mówiąc sportowym językiem – od peletonu oderwała się grupa najlepszych.

 

Niezwykle efektowny finisz
Finisz był niezwykle efektowny … ale jak się później okazało – nieskuteczny. Jeden z uczestników cieszył się zwycięstwem tylko przez chwilę bo na skutek protestu innych uczestników został zdyskwalifikowany za … zamienianie pączków. Dość nieporadnie tłumaczył, że przecież i tak zjadł najszybciej 10 paczków, a że wolał te bardziej miękkie i obficiej nadziane…  Twierdził, że zamienił się z sąsiadem, który nie miał już szans na wygraną. Jury było jednak nieugięte. Niedoszłemu zwycięzcy przyszło obejść się smakiem ale za to spory niesmak wzbudził wśród publiczności.

Zwycięzcy
Niekwestionowanym zwycięzcą został Michał Kubaś, drugi był Kamil Jamroszczyk a trzecie miejsce z Barbara Dzikowska podzielił Tomasz Judkowiak.

Zwycięzca

Zawodnik drugi od lewej zajął III miejsce

 

Pierwszy raz w tym roku w osobnej konkurencji startowały też dzieci. Miały za zadanie zjedzenie trzech minipączusiów, które spokojnie zmieściłyby się w jednym „dorosłym” pączku.
Niezawodni też byli Państwo Marianna i Marian Stanni, którzy w tych zmaganiach od lat uczestniczą jako najstarsi zawodnicy.
Organizatorami konkursu był Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu. Wspomagała go Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu i Urząd Miasta Poznania.

Konkurs odbył się dzięki wsparciu sponsorów: Lesaffre Polska, Zakładów Tłuszczowych KRUSZWICA SA, Zeelandia, Glutenex , a także poznańskich cukierników.

Marzena Rutkowska-Kalisz


Bieżące wydanie czasopisma

W wakacyjnym Mistrzu Branży: Zdrowo i smacznie z Beatą Sadowską, zielona przyszłość cukiernictwa i świeżo mielona mąka w piekarniach

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji