...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Jak smakował i wyglądał tort weselny dla księcia Harry'ego i Meghan Markle

W sobotę 19 maja w Wielkiej Brytanii miało miejsce wielkie wydarzenie: ślub księcia Harry'ego z Meghan Markle. Za przygotowanie prawdziwie królewskiego tortu była odpowiedzialna Amerykanka o polskich korzeniach, właścicielka londyńskiej piekarnio-cukierni Violet Cakes – Claire Ptak.

Tort został przygotowany na 600 osób, pracowała nad nim Claire Ptak na czele kilkuosobowego zespołu. Do wykonania warstwowego, trzyczęściowego tortu cytrynowego z dzikim bzem zużyto 200 włoskich cytryn Amalfi, 500 jajek, 20 kg masła, 20 kg cukru i 10 butelek syropu z kwiatów dzikiego bzu (pochodzącego podobno z rezydencji królewskiej w Sadringham). Biszkopt został nasączony syropem z dzikiego bzu, nadzienie wykonano z lemon curd i kremu maślanego. Tort był prosty i skromny w swojej formie, udekorowany kremem i żywymi kwiatami (m.in. peoniami). Ustawiono go na złotych królewskich paterach.

źródło: www.instagram.com/violetcakeslondon


źródło: www.instagram.com/violetcakeslondon

Claire Ptak jest znana z używania wyłącznie naturalnych, sezonowych, organicznych składników, bez barwników i sztucznych dodatków. Swoją piekarnio-cukiernię Violet Cakes prowadzi od 2010 r. w Londynie. Obok wypieków i tworzenia nowych receptur pisze książki kulinarne (na swoim koncie ma już 4 tytuły), publikuje m.in. w The Guardian, Vouge, a także zajmuje się stylizacją potraw do zdjęć. Uwagę polskich mediów zwrócił również fakt, że Amerykanka jest wnuczką polskich imigrantów, która zamiłowanie do pieczenia zawdzięcza mamie i babci (od strony ojca), jak czytamy w beszamel.se.pl.

Ewa Siuda-Szymanowska

 

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji