...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Jak smakują mistrzowskie lody?

30 kwietnia zobaczymy nową, MISTRZOWSKĄ odsłonę Lodziarni Pod Orzechem w Baborowie (woj. opolskie). Otwarcia w samo południe dokona właściciel lodziarni, a także świeżo upieczony Mistrz Polski w Lodziarstwie – Tomasz Szypuła.

To, co najlepsze, będzie czekało oczywiście w lodziarni, a tam lody robione jak kiedyś - według tradycyjnej technologii i receptur - oraz mistrzowskie smaki, którymi duet Tomasz Szypuła i Łukasz Parzymski podbił serca jurorów podczas Lodziarskich Mistrzostw Polski Expo Sweet 2017! Wizytówką lodziarni będzie odnowiony frezer polskiej produkcji (tzw. cieszynka) z przełomu lat 70. i 80., w którym w przyszłości mają być przygotowywane lody.

I to jakie! Lodziarnia w Baborowie przyciąga lodożerców bardzo oryginalnymi smakami. Na ten dzień przygotowana jest specjalna oferta 12 wybornych smaków, w tym przede wszystkim mistrzowskie lody:  wanilia klasyczna z laskami z Madagaskaru i Thaiti, awokado z olejem ze styryjskim olejem z pestek dyni. Ponadto będzie też czekolada z cukrem muscovado, sorbet malinowy z buraczkami i infuzją z świeżym rozmarynem, śmietankowe z dawnych lat. A także tak ciekawe smaki jak budyn polski z sosem malinowym, mascarpone z bezami i żurawiną, pistcja pesto, cytryna z rumiankiem i salsą mango/kokos oraz świeżą miętą. Do tego wiosenny sorbet truskawkowy i sherbet mango z kokosem. I ostatni smak na osłodę: ukochane przez wzystkich oreo!

Mistrz Polski zaprasza wszystkich, tym bardziej że lodziarnia wraz z ogródkiem pomieści blisko 90 osób. Warto dodać, że aktualny Mistrz, jako tata kilkuletniego Karolka, zadbał nie tylko o pyszne rzemieślnicze lody, ale też o atrakcję dla dzieci – pod ogromnym orzechem, obok lodziarni, pojawi się orzechowy domek idealny dla małych lodożerców.

Już w najbliższą niedzielę 30 kwietnia widzimy się na mistrzowskich lodach i trzymamy kciuki za słoneczną pogodę!!!

Lodziarnia Pod Orzechem
ul. Moniuszki 5
Baborów 

Zobacz na Facebooku >>> KLIK!

Wywiad z Tomaszem Szypułą oraz Łukaszem Parzymskim >>> KLIK!  

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji