...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Jak w MAMZ-ie robili sobie jaja z czekolady

To, że z czekoladą można sobie robić niezłe jaja, przekonali się uczniowie podczas szkolenia zorganizowanego w ramach Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego. Zabawa była przednia, bo prowadzona przez Daniela Waliszewskiego i Roberta Zycha z firmy EcoTrade.

Tradycja MAMZ-u nakazuje: najpierw dawka rzetelnej teorii połączonej z praktyką, potem konkurs, a raczej zabawa, czyli jak wykorzystać zdobytą wiedzę i zaprząc ją w cugle szalonej pomysłowości.

3 kwietnia Daniel Waliszewski, przy wsparciu Roberta Zycha, wprowadził młodych adeptów MAMZ w arkana czekolady i pokazał, jakie cuda można z niej zrobić, począwszy od tabliczek czekolady, praliny, kończąc na figurach przestrzennych. Każdy uczeń wykonał trzy rodzaje tabliczek czekolady: z aromatem pomarańczy, nutką alkoholu i chili. Formy do czekolady i pralin udostępniła firma Brunner, natomiast surowce dostraczyła firma EcoTrade.

Prawdziwa zabawa konkursowa odbyła się 11 kwietnia. Szalonych pomysłów uczniom nie brakowało. Gorzej mieli jurorzy: Daniel Waliszewski, Robert Zych oraz  Wojciech Sławiński z firmy EcoTrade, którym po 4 godzinach przyszło oceniać czekoladowe prace oraz wystawki. Panowie uznali, że najlepiej wszystkich uznać za wygranych i zaprosili młodych ludzi na kolejne warsztaty, tym razem w pracowni gliwickiej firmy EcoTrade.

Temat szkolenia i termin są na razie nieznane - o wszystkim będzie można się dowiedzieć na stronie www.mamz.pl oraz na podstronie MAMZ w portalu Mistrz Branży.

Czekolada lała się strumieniami i wypełniała formy udostępnione przez firmę Brunner.

Do wyboru, do koloru. Ogółem zużyto 45 kg czekolady białej i ciemnej.

Sztuka dekoracji.

Mistrz i Mateusz

Mateusz zrekonstruował atak na WTC. Przy jego pracy zaangażowali się technolodzy EcoTrade.

Robert Zych, czyli człowiek od "mokrej" roboty.

Mistrz & Mistrz

WYBRANE PRACE

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji