...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , BMC Polska, materiał promocyjny

Jakość obroni się sama

Mając do dyspozycji tak nowoczesne urządzenie, jakim jest RIBOT, przedsiębiorcy szukają dla niego nowych zastosowań

W ostatnim czasie zauważyłem dywersyfikację produk­cji – cukiernicy zaczynają produkować pieczywo, aby pozyskać nowych klientów, a zakłady piekarnicze rozwijają się w stronę cukierni czy kawiarni, bo widzą w tym szansę na rozwój. Cytując jednego z klientów, „wystarczy produkować z serca i z wysokiej jakości surowca, a cena zawsze się obroni, bo idzie za tym jakość”. Slogan, że jakość obroni się sama, dos­konale pasuje do RIBOTA.



Moim zdaniem konieczne jest poszerzenie wiedzy na temat kwasów pszennych. Obecnie nie są one zbyt popularne w pols­kich zakładach, czego nie możemy powiedzieć np. o Francji, gdzie praktycznie każdy dodaje je do swoich wyrobów czy to piekarnic­zych, czy cukierniczych. Uruchamiając RIBOTY w takich krajach, mogę powiedzieć, że temat mnie bardzo zaciekawił, byłem zas­koczony ogromną wiedzą, jaką te osoby posiadały. Dodając kwasy pszenne do wyrobów, zyskujemy wiele darmowych aspektów podnoszących ich jakość. Począwszy od produkcji startera, gdzie to my produkujemy niepowtarzalny zaczątek, który może być charakterystyczny dla naszego zakładu (wizytówka piekarza), małe detale mogą charakteryzować nasze wyroby. Poprzez walory smakowe, które będą zupełnie inne niż te tradycyjne. Idąc dalej, ważne są też walory zdrowotne: częściowo ukwaszona mąka wpływa pozytywnie na nasz organizm; kolejny to świeżość, badania pokazują, że wyroby produkowane na kwasach można przechowywać dłużej.

Używając RIBOTA w przestrzeni piekarniczo-cukierniczej, zysku­jemy kolejny aspekt wpływający na podniesienie jakości wyrobów. Powtarzalność pojawia się sama, a to dzięki programow­alnemu panelowi obsługi. Sprawia on, że nie musimy martwić się, czy dobrze przygotujemy nasze wyroby.



Rozwój własnych lodziarni
Wiadomą sprawą jest, że RIBOT potrafi wiele. Rozwijając zakład, możemy bez problemu zacząć produkować również lody rzemieślnicze tylko na własnych surowcach, bez konieczności inwestowania w dodatki innych producentów. W związku z tym może się pojawić pytanie: czy technologia produkcji jest prosta? Odpowiedź brzmi: tak, a kiedy ją dokładnie poznamy, to będziemy mogli zacząć bawić się w tworzenie receptur. Decydując się na zakup RIBOTA, klienci dostają wiedzę, jak tego dokonać. Wtedy naprawdę wystarczy niewiele, aby poszerzyć portfolio swoich wyrobów przy niedużym nakładzie finansowym.

 

Dziś w Polsce nie wystarczy już coś zamieszać i sprzedać, klienci podróżują, poznają świat, więc wiedzą, jak powinny smakować dobre lody. Potrafią ocenić ich kremistość, konsystencję, strukturę itd. Produk­cja lodów w zakładzie, gdzie działa RIBOT, nie musi być trudna czy niskomarżowa, bo jeśli jesteśmy w stanie sami wyprodukować wszystkie dodatki (pasty, wariegaty), to okazuje się, że przy niew­ielkim nakładzie zaczynamy realizować produkcję lodową z całkiem dobrą marżą. Używając RIBOTA, wracamy również do korzeni produkcji lodowej, dlatego że pierwsze maszyny do niej przeznaczone również były pionowe, do dziś przez fachowców uważane są za niezastąpione, ponieważ korzystając z nich, można wydobyć z mieszanki lodowej najwięcej w stosunku do objętości. Powierzchnia pozwalająca na wtłoczenie powietrza zawsze będzie w nich większa niż w urządzeniach poziomych, lecz nie znaczy to, że lody będą bardziej napowietrzone, tylko że powietrze będzie dokładniej ro­zprowadzone w mieszance. Pomoże nam w tym też komputer, który (programowany) wie dokładnie, kiedy ma zwiększyć obroty w odpowiedniej temperaturze. Podsumowując, jeden RIBOT – tysiące możliwości. 

 

Kontakt:
BMC Polska, 506 691 996, www.bmcpolska.com

Bieżące wydanie czasopisma

Na czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji