...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Jesienne inspiracje - sernik dyniowy z cynamonem

Dynia - symbol jesieni, koniecznie musi znaleźć się jako składnik sezonowej oferty piekarni oraz cukierni. Z czym ją połączyć? Najlepiej z aromatycznym i wyrazistym cynamonem. Oto przepis na iście jesienny sernik!

Jesienny sernik z dynią i kremem cynamonowym

Receptura: Agata Kurdek, właścicielka Pracowni Cukierniczej Babeczka - z cukrem czy bez?

 

Spód:
220 g
ciasteczka korzenne Lotus
60 g masło 

Ciasteczka rozdrobnić w blenderze. Połączyć z rozpuszczonym masłem. 
Przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm.

 

Masa serowa:
750 g
półtłusty twaróg 3-krotnie zmielony
150 g brązowy cukier
450 g puree z dyni (najlepiej  Hokkaido)
100 g kwaśna śmietana 18%
40 g budyń waniliowy 
1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu
1/4 mielona gałka muszkatołowa
4 jajka M

Wszystkie składniki (poza jajami) umieścić w mikserze, zmiksować do połączenia się składników. Następnie dodać po jednym jajku i ponownie wymieszać. Miksować tylko do połączenia się składników. Wylać  na spód ciasteczkowy. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180℃na 50 minut. Piec w kąpieli wodnej 50 minut. Po tym czasie odstawić do wystudzenia.


Krem cynamonowy:
150 g
serka mascarpone
150 ml śmietanka 33 %
2 łyżki cukru pudru
Cynamon wedle uznania

Wszystkie składniki włożyć do  misy miksera. Miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Krem przełożyć na upieczony sernik.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji