...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Sempre, materiał promocyjny

Jeszcze więcej edukacji – Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre

W marcu ruszyła nowa akademia szkoleniowa pod szyl­dem Sempre Group. Na start – monoporcje. W planach nawet 15-dniowe szkolenia z nowoczesnego i klasycz­nego cukiernictwa.

– Tak naprawdę szkolenia w Sempre odbywały się już bar­dzo długo – mówi prezes firmy i pomysłodawca akade­mii Sławek Szewczyk. – Od 2011 do 2016 roku nieprzerwanie prowadziliśmy szkolenia, dziennie przewijało się przez nie nawet
60 osób. Ta potrzeba rosła, więc postanowiliśmy odpowiedzieć na głosy zainteresowanych.

 

 

Decyzja o stworzeniu nowego miejsca ostatecznie zapadła, gdy w siedzibie firmy zabrakło powierzchni szkoleniowej i magazynowej. Po weryfikacji planów okazało się, że najdogodniejszym rozwiązaniem będzie nadbudowa piętra. Obecnie sala akademii to 200 m kwadrato­wych, na których równolegle mogą odbywać się aż cztery szkolenia.

Jednocześnie na pokazie może zgromadzić się nawet 120 osób. W ciągu trzech lat budowy i wyposażania akademii pojawił się obec­ny szef Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre Igor Zaritskiy, ukraiński mistrz cukiernictwa, który kilka razy stawał na podium na­rodowych i światowych mistrzostw cukierniczych, zdobył m.in. 1. miejsce na Best Ukrainian Pastry Chef Lwów 2015 oraz 2. miejsce na World Chocolate Masters Istambuł 2013. 3 miejsce na Mondial des Arts Sucres Paryż 2010 – Igor przyszedł do nas z gotowym pla­nem, który okazał się lepszy od tego, co sam wymyśliłem – mówi z entuzjazmem Sławek Szewczyk. – To absolutny pasjonat z niejedną specjalizacją w ręku.

 

Mieszkający od 3 lat w Polsce Zaritskiy, przez długi czas praco­wał w cukierni La Maison w Warszawie, gdzie uświadamiał so­bie, że brakuje doświadczonych cukierników w Polsce więc przy­szedł do Sempre, aby zacząć jako nauczyciel w Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. W marcu poprowadzi szkolenie otwie­rające działalność akademii – monoporcje i desery wielkanocne. Prócz tego będzie uczył również pracy z czekoladą, izomaltem, karmelem. W akademii firmy Sempre zagoszczą też mistrzowie z całego świata. Planowane jest 15-dniowe szkolenie od podstaw od klasyki do nowoczesnego cukiernictwa.

Więcej informacji: www.wapas.pl

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Mistrzu Branży milenialsi rządzą i opowiadają: Maciej Majzon-Wójtowicz o pracy na wysokościach i ciągłym uczeniu się czekolady, Justyna Roszkowska o tworzeniu Pochlebnie, a Joel Kroeker o chlebie pobudzającym do myślenia. Sprawdzamy też RUBY (czekoldę milenialsów!) okiem fachowców i modne trendy w tortach.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji