...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego przystępuje do Stowarzyszenia Polska Ekologia.

Stowarzyszenie Polska Ekologia rośnie w siłę. Podobnie jak sektor eko pieczywa. Dzięki współpracy z Zakładem Badawczym Przemysłu Piekarskiego już wkrótce dostępne będą szkolenia, które polepszą jakość chleba polskich piekarni.

Zapowiada się ciekawa współpraca, która wniesie korzystne zmiany w polskiej branży piekarskiej. Stowarzyszenie Polska Ekologia łączy siły z Zakładem Badawczym Przemysłu Piekarskiego i Instytutem Dr. Józefa Sadkiewicza. Jako nowy członek wspierający.

Już niebawem Piekarnia w Instytucie Sadkiewicza w Bydgoszczy będzie mieć również certyfikat ekologiczny. W IV kwartale 2018 r. pojawi się także oferta z szkoleniami dla piekarń, które zdecydują się produkować oprócz pieczywa konwencjonalnego również to z certyfikatem ekologicznym. Inicjatywa Czesława Meusa i Józefa Sadkiewicza ma na celu poprawę jakości chleba, bułek, ale też ciast i słodkości. Chcą przypomnieć polskim konsumentom smak prawdziwego chleba i przekonać piekarzy, że korzystanie z tradycyjnych technik, robienie chleba od podstaw nie jest tak czasochłonne.

Pomysłodawcy będą starać się zwrócić uwagę piekarzy na jakość wypiekową mąk ekologicznych, wyjaśnienie im, że współpraca z fachowcami od technologii wypieków z mąk ekologicznych i używania zakwasu bio będzie dla nich atutem w walce z producentami pieczywa przemysłowego z mieszanek. To wymaga oczywiście, by piekarnie wyposażyć w dodatkowe urządzenia, ale - jak zapewniają organizatorzy - nie są to koszty, na które by nie było stać większość piekarni. W bydgoskim Instytucie będą prowadzone kursy, szkolenia, warsztaty z pełną informacją:

- jak produkować pieczywo ekologiczne,
- gdzie zdobywać surowce najtaniej,
- pomóc w przygotowaniu dokumentacji dotyczącej certyfikacji ekologicznej.

Szkolenia będą obejmować towaroznawstwo (surowce eko), technologię produkcji, receptury.

Na współpracy skorzystają też producenci eko mąk – zostanie im udzielona pomoc w oznakowaniu jakościowym mąk, tak żeby określić wartość wypiekową dla piekarzy.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji