Weź udział w XX Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Postępy w technologii tłuszczów roślinnych”.
Organizatorzy:
Dział Przetwórstwa Tłuszczów, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu.
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie.
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju.
Konferencja będzie obejmowała następujące bloki tematyczne:
1. Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych,
2. Oleje roślinne – technologia, jakość,
3. Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych,
4. Produkty tłuszczowe na rynku krajowym – oleje, oliwa z oliwek, margaryny, tłuszcze cukiernicze, frytury, tłuszcze mleczne,
5. Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i ISO,
6. Niespożywcze kierunki zastosowania olejów i tłuszczów.
Prace naukowe prezentowane będą w formie wykładów, doniesień i posterów.
W czasie trwania Konferencji przewidziane są ekspozycje firm zagranicznych i krajowych związanych z branżą tłuszczową w powiązaniu z informacją o profilu ich działania. Przewidujemy wydrukowanie recenzowanych materiałów konferencyjnych zawierających teksty wystąpień i prac naukowych w czasopiśmie naukowym „Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego”. W Konferencji biorą udział przedstawiciele uczelni, zakładów tłuszczowych, firm współpracujących z przemysłem tłuszczowym z Polski oraz krajów europejskich.
Termin: 29-31 maja 2012 roku.
Miejsce: Centrum Wypoczynkowo-Szkoleniowe „GWAREK”, ul. Wczasowa 49, 43-450 Ustroń
www.gwarek.ustron.pl
Wstępny program konferencji:
29.05.2012 (wtorek) |
przyjazd uczestników, zakwaterowanie, kolacja w restauracji - od godz. 1800 |
30.05.2012 (środa) |
program naukowy - wykłady, referaty, postery, wystawa i degustacja produktów tłuszczowych, uroczysta kolacja |
31.05.2012 (czwartek) |
program naukowy - wykłady, referaty, postery, wystawa produktów tłuszczowych, podsumowanie Konferencji, program turystyczny, |
01.06.2012 (piątek) |
Śniadanie, wyjazd do domu. |