...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Już nie tylko „świderki” i „włoskie” - Hard – Ice poszerza ofertę maszyn do lodów

Hard-Ice – czołowy polski producent maszyn do lodów, poszerza ofertę o kolejne urządzenia. Wśród nowości znalazły się m.in. maszyna umożliwiająca produkcję lodów gałkowych, nowy granitor oraz maszyna do amerykańskich świderków zasilana prądem 230V.

Produkowana do tej pory maszyna służąca do wytwarzania lodów amerykańskich – tzw. „świderków” była zasilana prądem trójfazowym (380V). Rodziło to jednak szereg dodatkowych komplikacji dla kupującego, głównie związanych z koniecznością odpowiedniej adaptacji lokalu.

- Nowa, działająca na 230V maszyna nie wymaga więc podłączania w lokalu tzw. siły. Koszty takiego przyłącza mogą sięgać nawet 1000 zł, więc oszczędność jest zasadnicza. Otrzymywaliśmy wiele zapytań od potencjalnych klientów o maszyny tego rodzaju, dlatego postanowiliśmy podjąć wyzwanie – przyznaje Radosław Charubin, właściciel Hard - Ice.

Dodatkowo, co nie mniej istotne, nie w każdym miejscu istnieje możliwość przeprowadzenia odpowiednich przeróbek elektrycznych, dlatego wprowadzając tę maszynę na rynek klient może już skupić się wyłącznie na poszukiwaniu atrakcyjnego lokalu bez konieczności zwracania uwagi na pozostałe kwestie techniczne związane z zasilaniem.



Przedstawiciel firmy podkreśla zarazem, że cena zmodyfikowanej maszyny wciąż pozostaje atrakcyjna. Zmiana zasilania nie wpłynęła przy tym zasadniczo na jej efektywność. Maszyna dorównuje parametrami urządzeniu siłowemu. Jej wydajność jest niższa jedynie o 20%, co jednak w kontekście niższych kosztów może stanowić ciekawą alternatywę dla kupujących.

Kolejną nowością w ofercie są maszyny do lodów gałkowych. Hard – Ice wprowadził cztery rodzaje urządzeń: pasteryzatory, frezery, szokowniki i combi – urządzenie typu „2 w 1”, łączące w sobie funkcje pasteryzatora i frezera.

Granitor z podświetlaną pokrywą zbiornika – ostatni spośród nowych produktów, które trafiły do oferty firmy - to proste w obsłudze urządzenie schładzające. Granitor nadaje się nie tylko do restauracji, pubów, dyskotek czy barów, ale i do mobilnych punktów sprzedaży. Uruchamianie jak i demontaż sprzętu jest prosty, intuicyjny i zajmuje jedynie kilka chwil. Wymaga jedynie podłączenia do prądu oraz miejsca, w którym można przygotować bazowy napój do schłodzenia. Odpowiednia konstrukcja granitora ułatwia zachowanie higieny i pozwala na jego mycie właściwie w każdych warunkach.

Podstawą produkcji Hard – Ice są dwa typy maszyn do lodów amerykańskich – tzw. „świderków” - znanym dzięki największej franczyzowej sieci lodziarni w Polsce – Lody Bonano. Mowa o urządzeniach chłodzonych przy pomocy powietrza lub wody i powietrza. Dodatkowo firma konstruuje również maszyny do lodów włoskich, jogurtów, shake'ów i granitory.

Firma powstała w 2002 roku, początkowo jedynie sprzedając i serwisując maszyny do lodów. Po kilku latach działalności, w wyniku nabytego doświadczenia, jej inżynierowie opracowali własny, zaawansowany technologicznie projekt maszyny do produkcji lodowych „świderków”. W ciągu 5 lat firma sprzedała ponad 400 maszyn dla klientów z całego kraju, a także z Rosji, Czech, Słowacji, Białorusi, Chorwacji a nawet Wysp Kanaryjskich.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji