...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

KOMPLET Baranek Wielkanocny z nadzieniem makowym

autor: Komplet Polska

RECEPTURA na 10 sztuk

Ciasto drożdżowe
500 g KOMPLET Multidrożdżowe
2000 g mąki pszennej, typ 550
200 g cukru                     
200 g margaryny lub oleju   
120 g drożdży           
1000 g woda
----------------------               
4020 g


Nadzienie z białego maku
1000 g KOMPLET Nadzienie z Białego Maku    
350 g wody                                                                
200 g jaj                                                                   
350 g okruchów biszkoptowych                                        
100 g margaryny                                                           
2 g aromatu migdałowego

----------------------------------                                
2.002 g

6.002 g łączna ilość                 

 


Wykonanie
Składniki ciasta połączyć i wyrobić w miesiarce. Ciasto podzielić na jedną sztukę o wadze 1.600 g i 10 porcji  po 250 g. Porcje mniejsze rozwałkować na prostokąty, nanieść nadzienie z białego maku, zwinąć w  rulon i pokroić na plastry. Rozłożyć plastry tworząc korpus baranka.

Presę 1.600 g zaokrąglić na dzielarce (30 porcji). Z jednej kuli uformować głowę, z drugiej kulki rogi, z trzeciej kuli nogi. Przed garowaniem głowę, rogi i nogi posmarować jajkiem.

czas mieszania: 2 minuty – 1. bieg 8 minut – 2. bieg
czas garowania: 20 minut
temperatura pieczenia: 190°C
czas pieczenia: 20 minut
Składniki wymieszać na jednolitą masę.
naważka masy: 200 g / 1 sztukę

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji