Już w najbliższy weekend, 4-5. lutego, lokal Kaiser Pattiserie otworzy się w Warszawie. Cukiernia jest jak dotąd znana ze swoich lokali w Słupsku, Trójmieście (Gdańsku i Sopocie) oraz Berlinie.
Pierwsza cukiernia marki otworzyła się w zabytkowej słupskiej kamienicy w 2019 roku. Kaiser Patisserie słynie z monodeserów, croissantów, makaroników, pralin; łączy cukiernictwo z wpływami ze świata mody. Firmę założył słupszczanin, Sławomir Gojdź.
W dniu otwarcia lokalu w Warszawie na Powiślu planowane są m.in. tradycyjne przecięcie wstęgi i toast, desery degustacyjne, spotkanie z mistrzem cukiernictwa, konkursy z nagrodami. Dla gości przewidziano upominki i rabaty na zakupy w cukierni. Uroczyste otwarcie nastąpi w sobotę, 4. lutego o godzinie 10:00.
ESS
źródło/ zdjęcia: kaiser.patisserie.polska