...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

KarmeLOVE fascynacje - warsztaty w ZSTiO w Skoczowie

Dzięki współpracy z Małą Akademią Mistrzostwa Zawodowego, w dniu 20 października w Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Skoczowie odbył się pokaz sztuki karmelarskiej. Motywem przewodnim prezentacji były dekoracje cukiernicze z zastosowaniem karmelu.

Pokaz przeprowadziła pani Teresa Trzaskalik – technolog firmy AKO. Uczestnikami byli uczniowie cukiernicy z klas 3C i 2B oraz zaproszeni goście reprezentujący branżę cukierniczą. Wszyscy obserwowali jak bardzo dekoracje z karmelu są czasochłonne, jakiej wymagają precyzji, wprawnej ręki dekorującego oraz jaki sprzęt jest potrzebny do wykonania profesjonalnej dekoracji. W pamięci uczestników z pewnością zapadnie stwierdzenie, że aby dobrze uformować masę karmelową „trzeba wyczuć moment” .

– Jesteśmy jako szkoła, bogatsi o kolejne doświadczenia. Uczniowie „w boju” przekonali się, że formowanie dekoracji z karmelu nie jest proste. Najważniejsze jednak jest to, że mogli osobiście spróbować swoje możliwości pod okiem eksperta   mówi Joanna Gwizdała, nauczyciel technologii cukierniczej w ZSTiO.

Wydarzenie to było też dobrym momentem, aby pochwalić się zaproszonym gościom wysiłkami prowadzonymi na rzecz Sprawiedliwego Handlu. Szkoła uczestniczy w projekcie edukacyjnym „Sprawiedliwi, aktywni, świadomi” – budowa podstaw dla kampanii „Szkół Przyjaznych dla Sprawiedliwego Handlu”. Zaproszeni goście otrzymali materiały informacyjne dotyczące sprawiedliwego handlu, z nadzieją na ich przyszłe zaangażowanie w tak szczytne przedsięwzięcie. Dodatkowym „motywatorem” była serwowana w trakcie pokazu herbata sygnowana znakiem „Fair Trade”.

Organizatorzy pragną podziękować wszystkim, którzy pomogli w przygotowaniu tego wydarzenia, a w szczególności panu Szymonowi Konkolowi z Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, pani Teresie Trzaskalik z AKO za organizację pokazu oraz pani Bożenie Byrdziak, która przygotowała miłą niespodziankę dla wszystkich uczestników pokazu, jakim był słodki poczęstunek od firmy „Byrdziak”.

Filmowa relacja z pokazu dostępna jest TUTAJ

Społeczność uczniów i nauczycieli ZSTiO w Skoczowie

Bieżące wydanie czasopisma

Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu. A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy!

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji