...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kif du Chef - lodowe batoniki w wersji gourmet

Kolekcja Kif du Chef tworzona przez Jérémiego Runela w La Fabrique Givrée to doskonałe połączenie sztuki cukierniczej i lodziarskiej. Koncepcja zakładała stworzenie lodowego deseru w pudełku przypominającego ciastko czy batonik, możliwego do zabrania na wynos.

Cała kolekcja jest obecna na rynku od kilku lat, stale odświeżana i uzupełniana o nowości. 

Niedawno w kolekcji pojawiły się trzy nowe produkty: Carabombe, Fraise Melba i Habibi. Podobnie jak reszta lodowych batonów dostępne są w formacie indywidualnym (150 g) lub dzielonym, dla większej ilości osób (450 g).

 


Wiodącymi smakami w Carabombe są karmel i sól. Kompozycja zawiera kruche ciastko, karmelowy krem, naturalną sól morską fleur de sel, lody z wanilią i tonką oraz karmelizowane migdały. Fraise melba to migdałowe ciastko, sorbet truskawkowy, truskawkowa konfitura, lody waniliowo-tonkowe i karmelizowane migdały. Habibi - którego nazwa z arabskiego oznacza ukochaną - to bliskowschodnie i śródziemnomorskie smaki: pistacje, daktyle medjool i kwiat pomarańczy. Kolekcję uzupełniają takie propozycje jak Chocolover (złożony ze wszystkiego, co czekoladowe, na bazie doskonałej czekolady Valrhona), Kawa Bunga (mariaż kawy, orzeszków ziemnych i karmelu) oraz Nuts Power (z lodami cytrynowymi, pomarańczowym karmelem i orzechami laskowymi).

 


Rzemieślnicza francuska lodziarnia La Fabrique Givrée bazuje na najlepszych, naturalnych składnikach, kreatywnych pomysłach szefa kuchni Jérémie Runela i doświadczonej ekipy cukierników. Stawia na jakość, krótkie łańcuchy dostaw i lokalne produkty, przekazując smaki regionu poprzez produkowane w niej lody.


źródło: So Good

Bieżące wydanie czasopisma

Czekolada, bajgle i cruffiny - w najnowszym wydaniu wgryzamy się w tematy, które mocno kojarzą się w jesienią i powrotem do szkoły. Oprócz tego częstujemy też nowinkami, takimi jak mąka z owadów. Szukamy makaronikowych inspiracji.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji