Kolekcja Kif du Chef tworzona przez Jérémiego Runela w La Fabrique Givrée to doskonałe połączenie sztuki cukierniczej i lodziarskiej. Koncepcja zakładała stworzenie lodowego deseru w pudełku przypominającego ciastko czy batonik, możliwego do zabrania na wynos.
Cała kolekcja jest obecna na rynku od kilku lat, stale odświeżana i uzupełniana o nowości.
Niedawno w kolekcji pojawiły się trzy nowe produkty: Carabombe, Fraise Melba i Habibi. Podobnie jak reszta lodowych batonów dostępne są w formacie indywidualnym (150 g) lub dzielonym, dla większej ilości osób (450 g).
Wiodącymi smakami w Carabombe są karmel i sól. Kompozycja zawiera kruche ciastko, karmelowy krem, naturalną sól morską fleur de sel, lody z wanilią i tonką oraz karmelizowane migdały. Fraise melba to migdałowe ciastko, sorbet truskawkowy, truskawkowa konfitura, lody waniliowo-tonkowe i karmelizowane migdały. Habibi - którego nazwa z arabskiego oznacza ukochaną - to bliskowschodnie i śródziemnomorskie smaki: pistacje, daktyle medjool i kwiat pomarańczy. Kolekcję uzupełniają takie propozycje jak Chocolover (złożony ze wszystkiego, co czekoladowe, na bazie doskonałej czekolady Valrhona), Kawa Bunga (mariaż kawy, orzeszków ziemnych i karmelu) oraz Nuts Power (z lodami cytrynowymi, pomarańczowym karmelem i orzechami laskowymi).
Rzemieślnicza francuska lodziarnia La Fabrique Givrée bazuje na najlepszych, naturalnych składnikach, kreatywnych pomysłach szefa kuchni Jérémie Runela i doświadczonej ekipy cukierników. Stawia na jakość, krótkie łańcuchy dostaw i lokalne produkty, przekazując smaki regionu poprzez produkowane w niej lody.
źródło: So Good