...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Klasyka na światowym poziomie – Francesco Elmi w Akademii Mistrza

Pasja w każdym ciastku – oto hasło, pod którym odbył się ostatni z pokazów w Akademii Mistrza, na którym zawitał włoski maestro - Francesco Elmi.

Dzięki spotkaniom organizowanym przez Akademię Mistrza polscy cukiernicy mieli już okazję podglądać największe sławy cukierniczej branży. W tym roku do grona gości specjalnych dołączył włoski maestro Francesco Elmi. Elmi zasłynął jako członek Akademii Mistrzów Cukiernictwa Włoskiego, właściciel jednej z najpopularniejszych bolońskich cukierni Regina di Quadri, wykładowca na Carpigiani Gelato University, a także gwiazda programów telewizyjnych i ambasador największych marek lodziarskich i cukierniczych.

 

– Spotkania Akademii Mistrza to zawsze gwarancja owocnie spędzonego czasu – powiedziała nam jedna ze stałych uczestniczek Marta Truskolawska-Plichcińska i dodała: – To już kolejny pokaz, w którym miałam okazję uczestniczyć. Cieszę się, że organizatorzy umożliwiają nam bezpośrednie spotkania ze światowej klasy cukiernikami.

 

 

Włoski mistrz zaprezentował pięć ciast: Marcellina, Chereaux, Pear cake, Simposio i Crema Regina. Wszystkie stanowiły połączenie bardzo tradycyjnych receptur i smaków włoskich z dozą nowoczesności oraz indywidualnego podejścia, które nadawało charakter ciastu. Wiele z nich miało swoją historię związaną z wydarzeniami z życia Elmi. – Podczas pokazu, poza przygotowaniem „na żywo” elementów poszczególnych ciast, można było dowiedzieć się też czegoś na temat stylu prowadzenia włoskich cukierni, serwowania deserów, smaków preferowanych w różnych rejonach Włoch. Takie informacje są zawsze inspirujące – podkreśla Truskolawska-Pichcińska. – 5 zróżnicowanych receptur: od wyrazistych, kwaskowatych smaków, przez słodkie, orzechowe i czekoladowe. W moim odczuciu, w moim regionie (Podlasie) preferowane są mniej wyraziste w smaku ciasta niż te z pokazu. Ale na pewno będą one inspiracją dla kreacji nowych wyrobów w naszej cukierni. Musimy tylko dostosować ich smak do preferencji naszych klientów i tak skomponować strukturę, by bez uszczerbku dla jakości mogły być przewożone do odległych miejsc. Jak wspomniał Francesco Elmi, ciasta we Włoszech często sprzedawane „na wynos” są zamrożone. Takich rozwiązań w naszych cukierniach nie praktykujemy. Wartością dodaną pokazu w akademii jest też możliwość spotkania koleżanek i kolegów z branży z całej Polski. To bezcenne, gdyż na co dzień brakuje nam czasu na takie rozmowy.

Podczas Akademii Mistrza nasza redakcja spotkała również Bożenę Sikoń, Igę Sarzyńską i Ewę Drzewicką.

 

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu stawiamy na B-Concept Jordiego Bordasa oraz stare koncepty na zero waste w nowoczesnej piekarni i cukierni. Odkrywamy siłę social mediów z Szymonem Czerwińskim, a także szukamy najlepszych blach i form...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji