...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kobieta rządzi! - Jessica Préalpato

Po raz pierwszy w historii kobieta została uhonorowana tytułem The World Best Pastry Chef. Oto Jessica Préalpato.

Nagroda przyznawana jest co roku w ramach konkursu typującego 50 najlepszych restauracji na świecie. W branży konkurs uchodzi za swego rodzaju “Oscary żywności”.  25 czerwca w Singapurze odebrała nagrodę dla Najlepszego Cukiernika Świata. Tym samym przerwała trwającą od lat tradycję przyznawania tytułu wyłącznie mężczyznom.

Kim jest laureatka, o której zrobiło się głośno? Préalpato jest pastry szefem (szefową?) w  Alain Ducasse au Plaza Athénée - kultowej paryskiej restauracji, będącej częścią luksusowego hotelu w samym sercu miasta. Do zespołu dołączyła w listopadzie 2015 i zasłynęła z tworzenia naturalnych deserów - takich, które zawierają mniej cukru i tłuszczu, bez uszczerbku dla ich smaku. Ukuła termin “desseralité”, łącząc słowa „deser” i „naturalność” - który najlepiej podsumowuje jej styl. Pod tym terminem opublikowała także książkę na temat minimalistycznych deserów owocowych.

 

Źródło: www.facebook.com/HotelPlazaAthenee

 

Préalpato hołduje nowoczesnemu cukiernictwu, w związku z czym kładzie nacisk na zdrowe jedzenie i używa francuskich produktów. Zamiast ciężkich, kremowych deserów, tworzy lekkie, świeże smaki.

„To absolutny zaszczyt zostać uznanym za najlepszego szefa kuchni świata. Jako córka dwóch cukierników przez całe życie zanurzyłam się w świecie sztuki kulinarnej. Ta nagroda reprezentuje moją życiową podróż i pasję, jaką mam do tej sztuki. Mam nadzieję, że ta nagroda zainspiruje powstających cukierników na całym świecie. ” - powiedziała, odbierając nagrodę.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

W najnowszym wydaniu – jak to na wigilijnym stole – przeplata się mnóstwo słodkości wraz z wytrawnymi akcentami. Zachwycamy się pięknymi opakowaniami, uczymy efektywnej sprzedaży i wsłuchujemy się w to, co kucharze mają do powiedzenia cukiernikom.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji