...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZPEW w Lwówku Śląskim, materiał promocyjny

Kokosowe mniam

autorzy: Damian Duch, Marta Trościńska, Zespół Placówek Edukacyjno –Wychowawczych w Lwówku Śląskim woj. dolnośląskie
nauczyciel: Mirosława Bełza

RECEPTURA


Surowce

Ciasto
jaja (60g/ szt.)  3 szt.(180g)
cukier (drobny kryształ)  380 g  (1 i 1/2 szklanki cukru)
margaryna 250g (1 szt. kostki)
mąka pszenna typ 450 450g (3 szklanki)
śmietana 18% 56g (4 łyżki)
proszek do pieczenia 4,5 g (1 i 1/2 łyżeczki)
powidła śliwkowe 250 g ( 1 szt.)

masa kokosowa
wiórki kokosowe 250 g
margaryna lub masło 250 g (1 szt. kostki)
cukier puder  300g (2 szklanki)
jaja (60g/szt.) 2 szt. (120 g)

 

Sposób wykonania
Wiórki kokosowe usmażyć(lekko przyrumienić)  z cukrem pudrem na tłuszczu . Uważać, aby nie przypalić kokosu. Kiedy masa kokosowo-wiórkowa się zarumieni zdjąć z ognia i dodać 2 szt. jaj. Wymieszać. Odstawić do ostudzenia.
Jaja ubić z cukrem i utrzeć z margaryną na puszystą masę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na  wysmarowaną tłuszczem blachę. Powidła równomiernie wyłożyć na całość surowego ciasta. Ostudzoną masą kokosową wyłożyć wierzch wysmarowanego powidłami ciasta. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika temp 180oC na czas ok. 40 min. Po upieczeniu na gorąco wykrawać małą szklanką lub literatką okrągłe pastylki i wykładać do ostudzenia.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Placówek Edukacyjno - Wychowawczych w Lwówku Śląskim

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji