...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Kolejna odsłona Debic Pastry Cup

26 marca 2020 r., podczas targów EuroGastro w Nadarzynie, po raz drugi odbędzie się Debic Pastry Cup - konkurs dla profesjonalistów, którego organizatorem jest Paweł Mieszała – mistrz Polski i świata w cukiernictwie, wykładowca, szkoleniowiec i mentor z ponad 25-letnim doświadczeniem zawodowym.

Podobnie jak w zeszłym roku, uczestnikami konkursu będą dwuosobowe drużyny w składzie: cukiernik/pastry chef lub cuisine chef oraz asystent/pomocnik pracujący w zawodzie minimum od dwóch lat. Mogą oni dobierać się do zespołu w dowolny sposób, nawet jeśli na co dzień nie pracują ze sobą.

– Debic Pastry Cup jest doskonałą okazją do poznania wielu utalentowanych cukierników i szefów kuchni, jak i zaprezentowania rozwiązań skierowanych stricte do branży cukierniczej i lodziarskiej. Podczas poprzedniej edycji zauważyliśmy, że coraz większą wagę przykłada się nie tylko do samego wykonania, ale także jakości składników, co jest niezwykle ważne w dzisiejszych czasach. Polskie cukiernictwo ma wielu utalentowanych fachowców i oznacza to, że nasz rynek jest bardzo przyszłościowy, a prestiż zawodu wzrasta z roku na rok – mówi Paweł Mieszała.

Zadania dla uczestników zostaną podzielone na dwie części:
1. freestyle – wykonanie dowolnego torciku deserowego o średnicy 21 cm
2. przygotowanie 12 identycznych talerzy z deserami restauracyjnymi

Czas na wykonanie obu zadań to trzy godziny. Dodatkowo zespoły otrzymają 30 minut na przygotowanie i posprzątanie stanowiska. Warunkiem jest wykorzystanie produktów z asortymentu marki Debic, takich jak: masło Debic, Stand&Overrun, Tiramisu oraz czekoladę firmy Callebaut i pektynę NH Sosa – dystrybuowaną przez firmę Fusion Gusto Polska. Następnie Komisja Konkursowa zakwalifikuje maksymalnie 6 drużyn, które wezmą udział w finale. Ocenie będzie podlegała praca zespołu, a dla najlepszych trzech przewidziano atrakcyjne nagrody.

Zakwalifikowane do udziału drużyny zostaną przedstawione na początku marca. Konkurs rozpocznie i zakończy się 26 marca.

– Debic od wielu lat stara się wspierać cukierników, dostarczając im najwyższej jakości produkty, by mogli tworzyć prawdziwe kulinarne działa sztuki. Poprzez konkurs chcieliśmy wesprzeć ambicje naszych cukierników, szczególnie tych młodych, którzy chcą się rozwijać, osiągać wyniki, ale jednocześnie też realizować swoje marzenia – dodaje Olga Andrzejewska, Key Account Manager w FrieslandCampina Polska, producenta marki Debic.

Sponsorem głównym konkursu jest marka Debic we współpracy z MT Targi Polska oraz Primulator, Ashanti, Cheman, Sempre, Callebaut, Fusion Gusto, Gastro Magic , Nespresso, Graner-ice.

Więcej informacji o konkursie znajdziesz TUTAJ

 ***

Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem
w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym MB przeczytasz jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru. Zapraszamy.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji