...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kolejny sukces seminarium PFPŻ ZP zorganizowanego w ramach targów POLAGRA-FOOD i POLAGRA-TECH 2016

Ponad 120 osób, głównie ekspertów-przedstawicieli przedsiębiorstw spożywczych z całej Polski, wzięło udział w bezpłatnym seminarium „Jakość w przemyśle spożywczym w świetle wymagań prawnych”, które zorganizowała PFPŻ ZP po raz trzeci podczas targów POLAGRA-FOOD i POLAGRA-TECH w Poznaniu.

Spotkanie stanowiło kontynuację udanych seminariów zorganizowanych rok i dwa lata temu pt. „Aktualne zasady znakowania i bezpieczeństwo środków spożywczych” oraz „Znakowanie opakowanych produktów spożywczych – nowe wymagania unijne”. Podobnie jak i w ubiegłych latach, tym razem wydarzenie również cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem.

Tegoroczne seminarium zostało zorganizowane w celu omówienia kwestii związanych z jakością produktów spożywczych, a także omówienia wybranych zagadnień bezpieczeństwa żywności.  



Seminarium otworzył Andrzej Gantner, dyrektor generalny PFPŻ ZP i redaktor naczelny kwartalnika „Food-Lex”, zaś pierwszą prezentację pt. „Zafałszowania żywności, jako problem nieuczciwej konkurencji. Stwierdzane nieprawidłowości i możliwości wykrycia analitycznego” wygłosiła Monika Czarnecka-Partyka reprezentująca J.S. Hamilton Poland S.A.

Kolejną prezentację pt.: „Kleje do opakowań a bezpieczeństwo żywności – co musisz wiedzieć” przedstawiła dr Monika Tönnießen z Henkel Packaging and Labeling Adhesives.

Jakub Tyczkowski reprezentujący Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań S.A. zaprezentował temat „Gospodarka w obiegu zamkniętym – szanse i wyzwania dla przedsiębiorców w zakresie gospodarki opakowaniami i odpadami opakowaniowymi”.

„Certyfikację w braży spożywczej stan aktualny i perspektywy na przyszłość” omówił natomiast Rafał Pietrasik, przedstawiciel Bureau Veritas Polska Sp. z o.o.

Następnie uczestnicy seminarium mieli możliwość zapoznania się z tematem „Opłacalność kogeneracji gazowej w przemyśle spożywczym. Doświadczenia GE w projektach biogazowni utylizacyjnych i rolniczych oraz finansowanie inwestycji”. Zagadnienie to przedstawił Michał Opozda z  GE Poland Sp. z o.o.

Ostatnim wystąpieniem, które zamknęło seminarium było wystąpienie Doroty Kozłowskiej – dyrektor ds. legislacji Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców i zastępcy redaktora naczelnego kwartalnika „Food-Lex”. Uczestnicy seminarium mieli możliwość wysłuchania prezentacji na temat aktualnego stanu prawnego w zakresie stosowania określenia „naturalny” w oznakowaniu produktów spożywczych.

Po zakończeniu seminarium nastąpiło podsumowanie przedstawionych tematów, a w trakcie dyskusji kuluarowych prelegenci odpowiadali na dodatkowe pytania uczestników.

Zachęcamy również do prenumeraty kwartalnika „Food-Lex”, w którym na bieżąco publikowane są komentarze ekspertów w zakresie prawa żywnościowego.

więcej >>

 

Partnerzy Strategiczni PFPŻ ZP:

  •     BÜCHI Labortechnik AG
  •     Bureau Veritas Sp. z o. o.
  •     Henkel Packaging and Labeling Adhesives
  •     J.S. Hamilton Poland S.A.
  •     Kancelaria DENTONS



Partnerzy Seminarium PFPŻ ZP:

  •     GE Poland Sp. z o.o.
  •     Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań S.A.



Patroni Seminarium PFPŻ ZP:

  •     Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
  •     Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
  •     Związek Polskich Przetwórców Mleka
  •     Związek Polskie Mięso
  •     Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego
  •     System Gwarantowanej Jakości Żywności „QAFP”



Patroni medialni PFPŻ ZP:

  •     „Food-Lex”
  •     Gospodarka Mięsna
  •     Mistrz Branży
  •     Polskie Mięso
  •     Portal www.pfpz.pl
  •     Nowy Przegląd Mleczarski
  •     Przegląd Mleczarski
  •     Przemysł Spożywczy
  •     Wiadomości Handlowe

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym Panie nadają tonu. Monika Walecka odczarowuje stereotyp piekarza, Madame Caramel przewodzi po kulinarnych zakątkach Paryża, a sensorka Renata Januszewska odkrywa smakowe niuanse w czekoladzie. Pań nie brakuje w nowym dziale Rzemiosło Przyszłości, jednak mamy też zacne grono Panów. Sprawdź, kto i co się za tym kryje.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji