...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , CSB-System Polska Sp. z o.o., materiał promocyjny

Kompleksowe rozwiązanie IT w praktyce

20 października 2015 r. firma CSB-System zorganizowała branżo­we seminarium dla firm przemysłu piekarniczego i cukiernicze­go: „Kompleksowe rozwiązanie IT w praktyce dla zwiększenia przewagi rynkowej od rzemiosła do Industry 4.0”. W programie przewidziano również wizytę referencyjną w zakładzie Piekarnia Cukiernia AK Otrębusy.

Podczas seminarium porusza­no między innymi takie tema­ty jak: planowanie i rozliczanie produkcji, metody kompletacji i opty­malizacji transportu, kontrola jakości, śledzenie pochodzenia, znakowanie produktów z uwzględnieniem informa­cji o wartościach odżywczych.

Goście seminarium: właściciele, kadra zarządzająca i kluczowi pracownicy za­kładów piekarskich i cukierniczych szcze­gólną uwagę zwrócili na aspekt wydajno­ści pracowników przy zagwarantowaniu właściwego poziomu jakości.
Przedstawiciele Piekarni Cukierni AK Otrębusy przedstawili zrealizowany projekt informatyczny CSB-System. Omó­wiono procesy decyzyjne przy wyborze nowego systemu, wskazując na przewa­gę CSB nad innymi rozwiązaniami. Pra­cownicy podkreślali ważne aspekty Sys­temu, jakimi są bezpieczeństwo danych, usprawnienie wewnętrznych procesów produkcyjnych i logistycznych w obsza­rze magazynów i wysyłki, wielowymia­rowe analizy, które wspierają i poma­gają negocjować warunki z odbiorcami/dostawcami. Poruszono również bardzo wrażliwy temat pojemników zwrotnych i omówiono, w jaki sposób przy pomo­cy Systemu CSB udało się do minimum zredukować straty.

Podczas zwiedzania zakładu w praktyce pokazano, jak szybko i sprawie wykony­wana jest praca za pomocą komputerów przemysłowych CSB-Rack® tak w obszarze produkcji do rejestracji opracowania wsa­dów produkcyjnych (np. ciasto na chleb), jak i przy rejestracji wyrobów gotowych. Kolejnym tematem, który wywołał dys­kusję, był obszar kompletacji – wdrożone rozwiązania przełożyły się na wymierne oszczędności, usprawnioną organizację i zwiększoną wydajność pracy.

Adam Steć, CSB-System

 

Piekarnia Cukiernia AK Otrębusy

  • Rok założenia 1991
  • Dwa zakłady produkcyjne: Otrębusy, Pionki
  • Przedsiębiorstwo rodzinne
  • 18 sklepów firmowych
  • 200 pozycji asortymentowych, w tym torty i pieczywo mrożone, praliny i wyroby czekoladowe
  • Dzienna produkcja 10 t
  • 180 pracowników
  • Dostawy 3 razy dziennie, 7 dni w tygodniu


Branża
Przemysł piekarski i cukierniczy

Wdrożone moduły Systemu CSB

  • Zaopatrzenie
  • Magazyn
  • Planowanie
  • Produkcja
  • Sprzedaż
  • M-ERP
  • EDI
  • Śledzenie pochodzenia
  • Kontrola jakości
  • Integracja sklepów firmowych
  • Integracja platformy internetowej klienta
  • Pulpity menadżera (dashboard)
  • Analizy
  • Dane bazowe



Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji