...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Konferencja „Jakość surowca warunkiem jakości produktu finalnego” w Krynicy Morskiej

Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego zaprasza do udziału w XXXIV Konferencji w Krynicy Morskiej „Jakość surowca warunkiem jakości produktu finalnego” w dniach 22 - 25 maja 2013 roku

Informacja o warunkach uczestnictwa w Konferencji oraz formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie internetowej www.ibprs.pl

W programie XXXIV Konferencji przewiduje się referaty, które dotyczyć będą m.in. następującej tematyki:

  • Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej na podstawie parametrów krzywych pęcznienia
  • Współzależność pomiędzy cechami jakościowymi ziarna, mąki i pieczywa żytniego
  • Gęstość ziarna w stanie zsypnym a uzyskiwany wyciąg mąki
  • Wartość technologiczna odmian pszenicy uprawianych w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
  • Mixolab – możliwość efektywniejszej współpracy między młynem a piekarnią
  • Relacja  ilości glutenu mokrego i zawartości białka a cechy reologiczne mąki pszennej
  • Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
  • Ocena jakości otrąb zbożowych na cele paszowe
  • Nowoczesne ilościowe testy diagnostyczne dotyczące mikotoksyn
  • Aktualna sytuacja na światowym i krajowym rynku pszenicy
  • Działalność Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
  • Kontrola parametrów procesu technologicznego w celu zapewnienia wysokiej jakości wyrobów piekarskich
  • Kontrola mikrobiologiczna warunków produkcji w zakładzie piekarsko–ciastkarskim
  • Badania  mikrobiologiczne gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich
  • Nowe rozporządzenia dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych


Kontakt:

tel. 22 849 04 03
e-mail: zpzip@ibprs.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Na czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji