Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza na konferencję "Składniki żywności - aktualne wymagania prawne". Spotkanie odbędzie się 3 marca br. w Hotelu Marriott w Warszawie.
Podobne artykuły
VIII Forum 100 - Doroczna Gala Przemysłu ŻywnościowegoUroczystość 20-lecia działalności PFPŻ ZP w trakcie VII „Forum 100” - Dorocznej Gali Przemysłu ŻywnościowegoSzkolenie PFPŻ: Wymagania prawne w zakresie znakowania, w tym reklamy i marketingu produktów żywnościowychKonferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Termin: 3 marca 2016 r.
W programie przewidujemy:
• dodatki do żywności i enzymy – status prac legislacyjnych, Zapisy i szczegóły – i ostatnie zmiany przepisów
• aromaty do żywności – wymagania i zmiany prawne
• nowa żywność stosowana jako składnik produktu spożywczego
• składniki odżywcze w produktach spożywczych – określanie zawartości do celów znakowania
• ilościowa zawartość składników w produktach spożywczych – QUID
ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONFERENCJI
10% zniżki przy rejestracji do 17.02.2016 r.
25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex"
Kontakt
Telefon: +48 22 830 70 55
Fax: +48 22 830 70 56
Email: biuro@pfpz.pl