...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kongres BIOEXPO 2021 za nami!

Trzy dni, dwie konferencje branżowe, pięć paneli tematycznych i blisko pięćdziesięciu ekspertów – Kongres BIOEXPO właśnie się zakończył. Wydarzenie to było niepowtarzalną okazją do poznania i rozpoczęcia swojej drogi z produktami ekologicznymi.

Goście opowiedzieli m.in. o żywności ekologicznej i jej produkcji, dbałości o naszą planetę oraz przybliżyli ekoprodukty do pielęgnacji ciała i domu. W tym roku w Kongresie wzięło udział około 300 osób. „Bardzo się cieszymy, że w tym roku również udało nam się zorganizować Kongres BIOEXPO. Wydarzenie było skierowane do całej branży ekologicznej. Rolnicy mogli wyjść z konkretną i praktyczną wiedzą na temat przejścia na rolnictwo ekologiczne, lekarze czy dietetycy dowiedzieć się o zaletach ekożywności, a producenci skorzystać z wystąpień prawników czy partnerów m.in. banku czy dużej sieci sklepów” – mówi Krystyna Radkowska, prezes Polskiej Izby Żywności Ekologicznej.

 

Program tegorocznego Kongresu
Tegoroczny Kongres był podzielony na 3 części: Polskie Forum Żywności Ekologicznej, Organic Food Conference oraz panel Eko dla ciała, domu i planety. Organizatorzy podczas trzeciej edycji wydarzenia podjęli tematykę nowych przepisów, jakie zaczną obowiązywać w krajach UE od 1 stycznia 2022, warunków rozwoju i tendencji na rynku bio w Polsce i na świecie, jego szans i barier oraz kanałów dystrybucji. Prelegenci nawiązali również do najnowszych badań, przybliżyli temat procesu certyfikacji oraz procesu konwersji gospodarstw rolnych z konwencjonalnych na ekologiczne. Nie zabrakło również tematów dotyczących zdrowego żywienia i wpływu żywności ekologicznej na nasz organizm. W tym roku specjalnie dla rolników konwencjonalnych została przygotowana cała część kongresu: Jak zostać rolnikiem ekologicznym. Wśród prelegentów były osoby, które od lat związane są z branżą ekologiczną oraz partnerzy m.in.: bank BNP Paribas, kancelaria Moyers, firma Rekopol, Fundacja Fairtrade Polska, Carrefour Polska, Polskie Wydawnictwo Rolnicze. Poza tym osoby ze środowiska naukowego – przedstawiciele SGGW czy Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia oraz członkowie Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, czyli najważniejsi gracze na rynku ekologicznym.

 

Polskie Forum Żywności Ekologicznej było finansowane przez Fundusz Promocji Owoców i Warzyw oraz Fundusz Promocji Ziaren Zbóż i Przetworów Zbożowych. Udział w polskojęzycznej części był bezpłatny.

Wyjątkowo tegorocznej edycji Kongresu towarzyszył Organic Food Conference, czyli międzynarodowa konferencja branżowa przygotowywana wspólnie z IFOAM. W ramach OFC 2021 Poland poruszone zostały tematy najnowszych, światowych trendów w branży EKO, przedstawiono aktualne badania i prognozy na przyszłość oraz odbyły się prelekcje międzynarodowych autorytetów. Główne tematy, jakie zostały poruszone podczas OFC2021 Poland, to ekologiczne rolnictwo i mprodukcja jako część projektu Europejskiego Zielonego Ładu, rozwój rynku EKO teraz, w roku 2030 i 2050, opakowania oraz nowe zasady etykietowania produktów (NutriScore). Wśród prelegentów byli przedstawiciele m.in. IFOAM, PIŻE, ITAB Planet-Score, czy EkoPlaza.

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji