Do 24 sierpnia br. do godz. 12.00 można przesyłać próbki chleba oraz zgłaszać udział w konkursie "Dobry Chleb". Ogłoszenie wyników nastąpi podczas XIV Święta Chleba w Radomiu na 2 września 2012 r.
W konkursie będą oceniane: chleb pszenno-żytni, chleb żytni oraz chleb z dodatkami. Celem oceny jest wyłonienie pieczywa najwyższej jakości oraz przyznanie dyplomów.
Zasady oceny pieczywa
1. Ocena pieczywa będzie przeprowadzona komisyjnie na podstawie cech organoleptycznych produktu
2. Pieczywo będzie oceniane anonimowo
3. Ilość dostarczonego pieczywa: 2 sztuki
Informacje dołączone do pieczywa
Oprócz danych producenta należy podać nazwę pieczywa wraz z opisem wyrobu, czyli podaniem składników.
Regulamin konkursu dostępny na www.cechpiekarzy.radom.pl
Zasady uczestnictwa:
Zgłoszenie uczestnictwa oraz dostarczenie pieczywa do dnia 24 sierpnia 2012 r. do godz. 12.00 do Akademii Piekarskiej; Milejowice (k. Radomia) ul. Cerekiewska 55, 26-652 Zakrzew
Uroczyste ogłoszenie wyników nastąpi podczas XIV Święta Chleba w Radomiu 2 września 2012 roku. Producenci najlepszego pieczywa zostaną nagrodzeni.
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie, bo naprawdę warto!