Po długiej przerwie wreszcie pojawił się konkurs dla pasjonatów i profesjonalistów zajmujących się słodką dekoracją. Prace oceni sama Jowita Woszczyńska, która w ramach wydarzenia poprowadzi także pokaz modelowania w masie cukrowej, a na zwycięzców czekają nagrody renomowanych producentów.
Podobne artykuły
„Polska od Kuchni” - akcja promująca gastronomię startuje z XII edycją konkursuMaster Baker 2022 - finałySzczęście tam, gdzie pachnie chlebemKonkurs Tortów i Małych Form odbędzie się 25-26 września w Hali Cracovia w Krakowie w ramach kolejnej edycji Festiwalu Czekolady WeForm. Bogaty program festiwalu przewiduje nie tylko samą wystawę wraz z konkursem, ale też spotkanie autorskie z Jowitą Woszczyńską, która opowie o swojej pasji oraz niezwykłej publikacji. A także na żywo pokaże pracę z masą cukrową. Mistrzyni świata słodkiej dekoracji wystąpi też w roli przewodniczącej jury.
Towarzyszyć jej w sędziowaniu będzie Ula Stępniak, właścicielka pracowni Słodki Muffin, mentorka słodkiej branży oraz organizatorka Słodkiej Konferencji.
W konkursie mogą wziąć udział zarówno amatorzy, jak też profesjonaliści. Nie jest wymagane prowadzenie własnej pracowni.
Można wziął w jednej z trzech kategorii:
- tort okolicznościowy
- tort 3D
- małe formy (pierniki, babeczki)
Na zwycięzców czekają liczne nagrody ufundowane przez wiodące firmy branży cukierniczej i dekoratorskiej.
Patronat nad wydarzeniem objęła redakcja Mistrza Branży. Wydarzenie relacjonować będą ogólnopolskie media, w tym DD TVN, Co za Tydzień oraz radio RMF FM.
Regulamin i kartka zgłoszeniowa wkrótce do pobrania na stronie: https://festiwal-czekolady.pl/
Uwaga! Zapisy trwają do 20.09.2021!
Wszelkie zapytania i zgłoszenia: konkurskrakow@op.pl