...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Konkurs na najlepszą pralinę - zgłoś swój udział!

Jak smakuje przedwiośnie? Czym przełamać czekoladę, by nadać pralinie orzeźwiającego i lekkiego charakteru? Takie zadanie czeka uczestników, którzy wezmą udział w Mistrzostwach Polski na pralinę podczas SweetTARGów 2022.

Od 19 do 21 marca 2022 roku w Katowicach odbędzie się 11. edycja SweetTargów - targów cukierniczych, piekarniczych i lodziarskich. Oprócz prezentacji trendów i nowinek z branży, wydarzenie będzie pełne konkursów, pokazów i atrakcji. Po raz pierwszy na SweetTargach zagości Salon Czekolady – ekskluzywna strefa prezentująca najlepszych twórców, rzemieślników i producentów czekolady. Jednym z najważniejszych imprez Salonu oraz samych targów będą ogólnopolskie Mistrzostwa na Pralinę. Temat przewodni konkursu brzmi: "Czekoladowe przedwiośnie" 

 


Konkurs adresowany jest zarówno do profesjonalistów jak i pasjonatów, którzy opanowali sztukę ręcznego temperowania czekolady i tworzenia wysokiej jakości konfekcji czekoladowej. Start w konkursie jest indywidualny. Do wygrania nagrody rzeczowe od marek Callebaut oraz ICAM, a także vouchery na szkolenia do Akademii Czekolady.

Każdy z uczestników na miejscu przygotowuje nadzienia oraz temperuje (ręcznie lub przy użyciu mikrofali) czekoladę do oblania. Pralina może być z formy lub krojona. W sumie musi powstać 8 sztuk praliny o gramaturze nie przekraczajacej 20 g (każda). 

Konkurs odbywa się w dwóch etapach. Etap I, czyli eliminacje polegają na przesłaniu drogą mailową receptury oraz karty zgłoszeniowej do pobrania na stronie organizatora. Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wyłoni następnie uczestników finału, który odbędzie się w czasie SweetTargów w Katowicach w Międzynarodowym Centrum Kongresowym.  

Wydarzeniu patronuje redakcja Mistrza Branży.

Więcej informacji na stronie >>> https://www.sweettargi.fairexpo.pl/start/konkursy/

Bieżące wydanie czasopisma

Jak używać super grzybów w pieczywie i deserach? Na czym bazować, tworząc modne keto słodkości? Jak uczynić chleb bardziej funkcjonalnym dla organizmu? Czy lodziarnia w zimie może prężnie działać? Co znaczy hygge w cukierni?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji