...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , RzZSZ w Zamościu, materiał promocyjny

Koronkowy Mazurek

autor: Joanna Jakubiak klasa IIa, Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Zamościu
nauczyciel : Bożena Witkowska

Receptura

Ciasto kruche
175 g mąki razowej
1 żółtko
100 g miękkiego masła
100 g cukru trzcinowego

Masło posiekać nożem, dodać połowę cukru i połowę mąki następnie delikatnie połączyć Dodać pozostałą mąkę, cukier i żółtko i zagnieć gładkie ciasto. Uformować kulę i schłodzić.
Piec w  temp. 180oC 30 minut.
Upieczony spód odstawić do wystudzenia


Pozostałe składniki
200 g gorzkiej czekolady
200 ml śmietanki 30%
25 dag cukru pudru,
1/2 chleba razowego,
biała czekolada
2 wafle
kilka białych cukierków migdałowych do dekoracji



Wykonanie
Śmietankę zagotować z gorzką czekoladą. Czekoladowym ganache polać ciasto.
Z  wafli wyciąć kształt jaja i jeden posmarować przygotowaną masą. W drugim na środku  wyciąć ząbki i powstałymi w ten sposób dwoma kawałkami wafla przykryć ciasto, pozostawiając kilka centymetrów  wolnego miejsca. Wstawić na noc do lodówki.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Połową posmarować wafel na wierzchu mazurka. Udekorować cukierkami. Z reszty polewy zrobić ozdobne paski.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Rzemieślnicza Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Zamościu

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji