...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , AKO S.A., materiał promocyjny

Kostka Miodowo- Serowa

autor: AKO

Kostka Miodowa– puszyste ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku miodowym  przekładane marmoladą i przykryte delikatnym kremem serowo-śmietankowym.

Receptura na blachę 60 x 40
 
Blat  miodowy
1500 g Koncentrat „Ciasto o smaku miodowym” AKO
525 g jaj
450 g oleju
150 g wody
Razem  2625  g

Nadzienie
400 g marmolady wieloowocowej
Razem 400 g

Krem śmietankowo-serowy
600 g śmietanki 30%
1000 g
twarogu
150 g Stabilizator  „Balbina neutralna” AKO
200 g wody do Balbiny
Razem  1950 g

Wykończenie
150 g beza (muszelki)
150 g polewy czekoladowej
Razem 300 g

RAZEM 5275 g
UBUTKI
  1000 g
WYDAJNOŚĆ  4275 g



Sposób wykonania
• Składniki ciasta na blat miodowy wg. receptury wymieszać w ubijarce cukierniczej na wolnych obrotach do połączenia składników a następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach ok. 3 min.
• Ciasto rozłożyć na dwie blachy z wysokim rantem o wymiarach 60/40, wypiec w temp. 210 oC przez ok. 13 min.
• Marmoladę wieloowocową podgrzać, posmarować pierwszą warstwę ciasta miodowego, przykryć drugim blatem ciasta miodowego.
• Balbinę rozpuścić w wodzie,  następnie połączyć z ubitą śmietanką i serem twarogowym.
• Tak przygotowaną masę wylać na górę ciasta, odstawić do schłodzenia.
• Górę ciasta wykończyć bezą, polewą czekoladową.


                                             

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez AKO S.A

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji