autor: Gragos / Martin Braun
RECEPTURA
Biała rolada (2 szt.)
1000g - BRAUN Bisquick Plus
500g - jaja
250 g - woda
Wszystkie składniki ubić. Piec ok. 6 minut w temperaturze 200°C.
Masa toffi
750g - śmietana
500g - GRADOS Cremotions – krem toffi
190g - woda
150g - BRAUN Alaska neutralna
Śmietanę ubić. Wodę połączyć z Alaską i wlać do śmietany. Całość wymieszać, dodać Cremotions Toffi i znowudelikatnie wymieszać.
Soft krem
1300g - GRADOS Soft krem bananowy
Masa śmietankowa
1200g śmietana
300g woda
240g BRAUN Alaska neutralna
Śmietanę ubić. Wodę wymieszać z Alaską i wlać do śmietany. Dokładnie połączyć.
Dekoracja
300g - BRAUN Cristaline klarowna
30g - BRAUN Gold sparkle
GRADOS - Owoce prażone czarna porzeczka
Sposób przygotowania
1. Na roladzie rozsmarować prażoną czarną porzeczkę.
2. Wyłożyć śmietanę toffi i całość wygładzić.
3. Przykryć drugą roladą.
4. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyszprycować paski Soft kremu bananowego w odstępach 1 cm od siebie.
5. Całość przykryć masą śmietanową i wygładzić.
6. Schłodzoną kostkę wykończyć Cristaliną oraz pastą Gold sparkle.