Pierwsza w Polsce publikacja dedykowana pastry chefom już dostępna!
Z końcem lipca aruszy druk długo oczekiwanej publikacji autorstwa trzech znanych pastry chefów: Michała Iwaniuka, Macieja Wiśniewskiego i Macieja Rosińskiego. Liczącą niemal 300 stron książkę można kupić w sklepie internetowym albo stacjonarnie – w akademiach cukierniczych. „Kreacje” są zbiorem 36 sprawdzonych receptur podzielonych na kategorie, takie jak:torty, monoporcje, tarty itp.
Są też swego rodzaju podręcznikiem, w którym z łatwością odnajdziemy opisane w prosty sposób podstawowe surowce i techniki, takie jak używanie substancji żelujących lub ubijanie białka. Pozwoli to korzystać z książki nie tylko profesjonalnym cukiernikom, ale też rozwinąć się tym bardziej początkującym. Co ciekawe, do każdej receptury dołączone są szkice z przekrojem słodkości, których autorem jest Michał Iwaniuk. Za genialnymi zdjęciami stoi mistrz fotografii kulinarnej Jakub Wilczek.
Książkę można już zamawiać w przedsprzedaży w dwóch opcjach: książka w edycji kolekcjonerskiej lub podstawowej. Egzemplarze trafią do rąk zamawiających na początku sierpnia. Tymczasem autorzy już pracują nad kolejną publikacją!
Więcej informacji >>> KLIK!