Świeżo wypieczone croissanty, doskonała atmosfera, garść dodatkowych informacji oraz zapowiedź kolejnych publikacji. Zobaczcie jak wyglądała oficjalna premiera najważniejszej polskiej publikacji branży cukierniczej.
Choć publikacja Kreacje Iwaniuk Rosiński Wiśniewski jest w sprzedaży już od wakacji, ze względu na sytuację epidemiologiczną, jej oficjalna premiera oraz spotkanie autorskie miały miejsce w Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre w Pruszkowie 21 września. Spotkanie otworzył właściciel firmy Sempre, Sławek Szewczyk.
Na spotkanie przybyło sporo zainteresowanych, którzy mogli zaopatrzyć się w książkę z autografami autorów - Michała Iwaniuka, Macieja Rosińskiego oraz Macieja Wiśniewskiego. Ci opowiedzieli o pracach nad nią, a także zapowiedzieli premierę świątecznej odsłony Kreacji (premiera już w listopadzie!). Oprócz opowieści, spotkanie miało część praktyczną, do której zaproszono również uczestników, którzy pod okiem mistrzów mogli stworzyć monoporcje. Goście zostali poczęstowani także świeżo wypieczonymi croissantami z marakują oraz limonką i olejem z pestek dyni i słonecznika.
Na spotkaniu pojawiły się znane branżowe osobowości, m.in. Bożena Sikoń-Wojtal, Iga Sarzyńska, Lech Truskolawski, Wojciech Rzepecki i Tomasz Korfel. Część z tych nazwisk będzie również współautorami trzeciej publikacji z cyklu Kreacje, w której każda ze specjalizacji będzie przedstawiona przez konkretnego eksperta.
Oficjalna premiera Kreacji zbiegła się z premierą jesiennego wydania Mistrza Branży. Okoliczności te są o tyle szczególne, że po kilkumisięcznej przerwie wydawania magazynu online, wróciliśmy (na stałe!) do wydania drukowanego. A na spotkaniu obecny był również gość głównego wydania, który jest twarzą naszej aktualnej okładki - Tomasz Deker.
Za zdjęcia w kolejnych książkach odpowiadać będzie również Jakub Wilczek, ceniony fotograf branży kulinarnej, który również uwiecznił spotkanie.
Książka Kreacje od teraz dostępna jest również w naszym sklepie internetowym >>> KLIK!