...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kremowe trójkąty - ZS nr 6 im. M. Reja w Szczecinie

autor: Patryk Kochalak, kl. III w zawodzie cukiernik, ZS nr 6 im. M. Reja w Szczecinie, nauczyciel prowadzący: Anna Kulicka

RECEPTURA

Ciasto parzone
1 szklanka wody
150 g margaryny
1 szklanka mąki pszennej
5 jajek
szczypta soli

Wodę z margaryną zagotować w garnku, ściągnąć z pieca i energicznie mieszając (najlepiej łyżką drewnianą), dodać mąkę. Ponownie postawić na piecu i gotować na małym ogniu, ciągle mieszając ok. 2-3 minut (ciasto ma być jednolite i ma ładnie odchodzić od garnka). Ciasto pozostawić do ostygnięcia. Do lekko ciepłego lub zimnego ciasta dodać po jednym jajku, szczyptę soli i zmiksować mikserem.


Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z szeroką karbowaną końcówką i wycisnąć trzy pasy, jeden potrójny (aby ciasto stykało się), drugi podwójny, trzeci pojedynczy wszystkie na długość blachy. Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, ok. 30 min w temperaturze 180°C.


Masa
3 szklanki mleka
300 g masła
3 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
4 kopiaste łyżki mąki pszennej (80 g)
4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej (80 g)
2 żółtka

Dwie szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałą część mleka wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym, mąką pszenną oraz ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Gotować około 1 min, aż budyń będzie gęsty. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Do tak przygotowanej masy dodawać stopniowo zimny budyń, ciągle miksując.


Masę rozsmarować na upieczonym potrójnym pasie, przykryć pasem podwójnym, znów posmarować masą i na koniec pas pojedynczy.


Polewa
400 g czekolady mlecznej
200 g czekolady deserowej
Ciasto kroić na trójkąty boki, oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji