...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Kremówka nałęczowska

autor: Czel. cuk. Jakub Kardas

Receptura
600 g ciasta francuskiego
500 g ciasta kruchego
100 g śmietanki zwierzęcej 36 %
400 g śmietany roślinnej słodkiej
150 g nadzienia waniliowego Kandy Lauretta
800 g powideł śliwkowych Kandy

Przygotowanie
Pieczemy 4 spody: 2 z ciasta francuskiego i 2 z ciasta kruchego. Prażymy powidła śliwkowe Kandy. Jeszcze gorące powidła wykładamy na kruchy spód i przykrywamy spodem francuskim. Analogicznie wykonujemy drugi blat. Odstawiamy je do wystygnięcia.

Mieszamy śmietany w proporcji 400 g roślinnej i 100 g zwierzęcej. Ubijamy. Dodajemy nadzienie waniliowe Kandy Lauretta.

Tak przygotowaną masę wykładamy na blat, następnie przykrywamy drugim blatem. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Wykańczamy według własnej inwencji, na przykład cukrem pudrem.

W mojej ocenie, mieszanka śmietany z dodatkiem nadzień Lauretta firmy Kandy wyróżnia się pożądaną konsystencją i stabilnością. Obniża koszty i czas wykonywania, nie potrzebuje dosładzania. Tworzy wyśmienitą bazę do użycia likierów, oraz innych alkoholi. Doskonale sprawdza się w produkcji ciast, deserów, tortów.



Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji