Cukiernik Marcin Kaczor z wrocławskiej Cukierni S.C. Jaworscy najciekawiej zinterpretował temat konkursu "Akademia Mistrza –
Tam, gdzie smak staje się sztuką”. Jego tort pomysłowo uchwycił krótką historię Akademii Mistrza i zdobył uznanie jurorów, na czele z Mieczysławem Chojnowskim.
Od prostych i małych tortów przykuwających uwagę elegancją czy pietyzmem wykonanych dekoracji, po większe i rozbudowane prace, które zaskakiwały pomysłem na zinterpretowanie tematu – tak w skrócie można scharakteryzować prace, które zostały przygotowane na konkurs z okazji 5-lecia Akademii Mistrza.
Wśród 10 prac wyłoniono trzy prace, które zyskały najwięcej punktów:
1. miejsce: Marcin Kaczor z Cukierni S.C. Jaworscy, Wrocław
[img]3601[/img]
[img]3602[/img]
[img]3603[/img]
2. miejsce: Marek Ast z Firmy Dekor.Ast, Rakoniewice
[img]3604[/img]
3. miejsce: Sławomir Kępa z Cukierni Mazurek, Tomaszów Mazowiecki
[img]3615[/img]
[img]3616[/img]
Warto przyjrzeć się również pracom pozostałych siedmiu uczestników konkursu.
Maciej Majzon-Wójtowicz, Dom Czekolady s.c., Gdynia
[img]3607[/img]
Katarzyna Jarzynka, Cukiernia Kazimierz Zieliński, Żuromin
[img]3612[/img]
Patryk Szczepański, Cukiernia "Grand Hotel", Sopot
[img]3610[/img]
[img]3611[/img]
Mariusz Knap, Cukiernia "Cieplak", Dąbrowa Górnicza
[img]3606[/img]
Marek Heliosz, Cukiernia "Kuźnik", Rybnik
[img]3609[/img]
Kacper Mazurek, Cukiernia "Mazurek", Tomaszów Mazowiecki
[img]3613[/img]
Janusz Suszycki, Cukiernia "Ptyś" s.c., Zagań
[img]3614[/img]
CZYTAJ RÓWNIEŻ:
Konferencja: Akademia Mistrza - wspomnienia i plany na przyszłość
Dziś finał konkursu "Akademia Mistrza ‒ Tam, gdzie smak staje się sztuką"