...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , KOMPLET Polska, materiał promocyjny

Kruchy piernikowy tort z kremem

autor: Marek Sobkowiak – doświadczony cukiernik z wieloletnim stażem. Mistrz świata cukiernictwa, trzykrotny mistrz Polski w cukiernictwie i główny technolog KOMPLET Polska.

Piernik to aromatyczny słodki wypiek przyrządzany tradycyjnie w wielu kulturach na święta Bożego Narodzenia. Formę, którą znamy dzisiaj, zyskał w belgijskim Dinant – stamtąd dotarł do Akwizgranu, a potem do frankońskich klasztorów. Początkowo piernik był przysmakiem luksusowym, jednakże już w XVI wieku w Europie Środkowej stał się dostępny dla każdego . Dziś trudno wyobrazić sobie świąteczny stół bez aromatycznego  piernika.

RECEPTURA

Ciasto kruche piernikowe
(30 okrągłych blatów O 18cm, 10 tortów)
1500 g KOMPLET Piernik Klasyczny
1100 g margaryny 80%
900 g mąki pszennej, typ 550

Krem kawowy
1200 g KOMPLET Kiddy Weiss
800 g margaryny kremowej
30 g kawy rozpuszczalnej
50 g wody (100°C)
70 g spirytusu

Warstwa owocowa
1000 g czarnej porzeczki w żelu

Dekoracja
300 g KOMPLET Kiddy Choco



Wykonanie
Wszystkie składniki ciasta połączyć i wymieszać do konsystencji ciasta kruchego. Rozwałkować cienko i powykrawać okrągłe blaty O 18 cm. W 10 blatach wycinać dowolny wzór świąteczny (choinka, gwiazda itp.). Temperatura pieczenia: 200°C, czas pieczenia: 12 minut.

KOMPLET Kiddy Weiss podgrzać do uzyskania plastycznej konsystencji i napowietrzyć z margaryną. Wodę połączyć z kawą i ostudzić, następnie wymieszać ze spirytusem i dodać do kremu. Gotowym kremem przekładać blaty ciasta kruchego za pomocą worka z okrągłym zdobnikiem. Nadzienie owocowe nanieść pomiędzy warstwy blatów kruchych i kremu za pomocą worka cukierniczego. Na wierzch tortu ułożyć blat z wyciętym wzorem.

KOMPLET Kiddy Choco rozpuścić i udekorować wierzch ciasta, zalewając wycięty wzór w blacie kruchym piernikowym. Wierzch udekorować białą czekoladą, według uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez KOMPLET Polska

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji