...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kto zdobędzie lodziarskiego Oscara?

W którym kraju robi się najlepsze gelato na świecie i jaki mają smak? We wrześniu znajdziemy odpowiedź na to pytanie, a nawet będzie można spróbować mistrzowskich lodów w Rimini podczas wielkiego finału Gelato World Tour.

Jak wybrać najlepsze lody na świecie? Najpierw trzeba dokonać wnikliwych preselekcji. Ta trwała nieprzerwanie od 2015 roku w ramach drugiej edycji najbardziej prestiżowego konkursu branży lodziarskiej - Gelato World tour. W kolejnych 19 krajach na 4 kontynentach odbywały się krajowe eliminacje, w których w sumie wzięło udział ponad 1800 kandydatów! Tak oto po dwóch latach wyłoniono spośród nich 36 rzemieślników, którzy zaprezentują lodowe ambrozje podczas wielkiego finału. Ten odbędzie się we wrześniu w Parco Fellini w Rimini.


Finał wędrującego konkursu potrwa 3 dni (8-10 września) i będzie wydarzeniem otwartym dla publiczności. Całość odbędzie się w bajecznym otoczeniu - tuż przy słynnych plażach Emilia-Romagnan Riviera i w pobliżu kultowego Grand Hotelu znanego z filmowego arcydzieła Federico Felliniego  “Amarcord”.  Wszyscy odwiedzający będą mogli nie tylko spróbować wszystkich 36 finałowych lodów, ale również zagłosować na ten najlepszy. Swoje głosy odda również jury techniczne, złożone z dziennikarzy  i ekspertów branży lodziarskiej, którzy spotkają się razem 10 września. Suma wszystkich głosów wyłoni zwycięzcę II edycji konkursu.

 


Przypomnijmy, że pierwsza edycja, która zakończyła się finałem również w Rimini we została wrześniu 2014, przyniosła zwycięstwo Australijczykom z gelato shopu Cow and the Moon w Sydney - Samowi i Johnowi Crawl.

 


Kto stanie na podium tym razem? Przekonamy się już we wrześniu! Niestety w finałowych zmaganiach nie zobaczymy kandydatów z Polski. Mimo wszystko cieszymy się z sukcesu właścicielki Gelato Studio z Gliwic - Paulina Salamończyk - która podczas europejskich finałów została nagrodzona za najlepsze lody sorbetowe (wegańska dynia). Tymczasem fani prawdziwych lodów już zacierają ręce. Tym razem będą mieli bowiem do spróbowania dwa razy więcej smaków, niż w poprzedniej edycji i to z najodleglejszych zakątków świata, m.in. z Brazylii, Tajwanu, Bejrutu, USA, Chin, Grecji, Słowenii i innych krajow. Ponadto czeka ich prawdziwa, nie tylko lodowa, włoska uczta - wydarzeniu będzie towarzyszyć mnóstwo atrakcji związanych z gastronomią pod hasłem “Made in Italy”.

 


Lista finalistów >>> KLIK!

Więcej informacji >>> KLIK! 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji