...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kulinaria w eterze

Radio Kulinarne nadaje z Krakowa i niedawno obchodziło rok! Ostatnio też ruszyło z promocją książki, która ma za zadanie poruszyć opinię społeczną - "Sitopia. Jak jedzenie może ocalić świat” Carolyn Steel.

„Radio Kulinarne” działa już od przeszło roku. Powstało w czerwcu 2020 roku. Nadaje z Krakowa,  a jego główni twórcy to Maja Dutkiewicz, wieloletnia dziennikarka newsowa radia RMF FM (dziś radio Kraków) i promotor kulinarny, znawca i wielbiciel wina Bartosz Wilczyński. Do tej dwójki dołączyła Paulina Bandura, dziennikarka kulinarna i księgarka ze znanej krakowskiej księgarni „Księgarnia pod Globusem”.   Wspomnianą trójkę połączyła miłość do dobrego jedzenia, do wina i do poznawania nowych smaków. 

 

 

„Radio kulinarne” to tak naprawdę podcasty, wywiady z pasjonatami kuchni, hodowcami, drobnymi przedsiębiorcami. To także informacje o literaturze kulinarnej. „Radio Kulinarne” ma swoją stronę internetową i właśnie tam znajdziemy wszystkie przygotowane dla czytelników i słuchaczy informacje. 

 


Ostatnio „Radio kulinarne” promuje niezwykle ważną książką „Sitopia. Jak jedzenie może ocalić świat” Carolyn Steel. Książka zwraca uwagę na to, co jemy, jak przygotowujemy posiłki i jak przechowujemy jedzenie. Każde nasze małe decyzje mogą mieć wpływ na naszą planetę i jej kondycję. Krótką recenzję tej i kilku innych książek można posłuchać w „Bookaście”, czyli kąciku recenzenckim „Radia kulinarnego”, który znajduje się na stronie projektu. O uratowaniu Ziemi mówi także podcast będący rozmową z dwoma artystkami Moniką Kucią i Leną Pieńkowską.  Artystki przygotowały wydarzenie „To tylko sen” mierząc się z tematem kryzysu i pandemicznego i klimatycznego. Na pewno warto posłuchać. Tak jak i podcastu o polskim twarogu. Tradycyjnej potrawie, która może być majstersztykiem. Wszystkie dotychczasowe podcasty w formie rozmów, relacji są na stronie „Radia Kulinarnego”. Z pewnością będziemy śledzić kolejne rozmowy i wydarzenia. 

 

 

Radio Kulinarne >>> KLIK!

Zdjęcia >>> KLIK!

Katarzyna Szarek

 




Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji