...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Kulinarne Kaszuby – podsumowanie 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO

Kreple, golce czy ferkase to jedne z wielu propozycji kuchni kaszubskiej, które można było poznać i posmakować podczas 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO.

8-9 lutego blisko 3000 odwiedzających przybyło do AMBEREXPO w Gdańsku, aby ponownie odkryć bogactwo tradycyjnych smaków. Była to doskonała okazja dla restauratorów do wprowadzenia kaszubskich potraw do kart dań.

Podczas FOOD-to-GO zaprezentowało się ponad 100 firm, a w ich ofercie można było znaleźć m.in. sprzęt gastronomiczny oraz produkty spożywcze i napoje. Targi były doskonałą okazją do poznania branżowych nowinek i ciekawostek, spotkania się z dotychczasowymi klientami oraz pozyskania nowych odbiorców. FOOD-to-GO to jednak nie tylko prezentacje producentów i dystrybutorów urządzeń niezbędnych do funkcjonowania lokali gastronomicznych, ale także bogaty program towarzyszący i spotkania z ekspertami.

 

– Targi FOOD-to-GO to jak zawsze dwa owocne dni, pełne wartościowych spotkań z wystawcami, a także gośćmi, którzy odwiedzili nas i naszego food trucka z bezglutenową kuchnią wegańską. Wymiana doświadczeń, nawiązane współprace, to to, o co chodzi w dobrych targach. Do zobaczenia za rok! – tak minioną edycję oceniają Jolanta Słoma i Mirosław Trymbulak z Atelier Smaku.

Drugi dzień targów zbiegł się w czasie z Międzynarodowym Dniem Pizzy. Z tej okazji specjalnie dla FOOD-to-GO Tomasz Fierke, znany z wideobloga „Kucharz z Kaszub”, przygotował pizzę po kaszubsku. Smak gęsiny w połączeniu z regionalnym twarogiem rozbudziły kulinarną wyobraźnię zebranych. Tak pizza może być fantastycznym urozmaiceniem menu restauracji.
Podczas tegorocznej edycji w Strefie Prezentacji i Warsztatów goście targów mogli wziąć udział m.in. w spotkaniu z Jolantą Słomą i Mirosławem Trymbulakiem z Atelier Smaku, którzy przygotowali zupę brzadową, przysmak Kaszub.

 

W świat słodkich inspiracji zabrała zgromadzonych Klaudia Budny – finalistka programu MasterChef, która udowodniła, że słodkie i słone nie musi się „gryźć”. Przygotowała wyśmienitą panna cottę z solonego karmelu z wanilią, podaną z emulsją z pomarańczy na bazie likieru, bezikami z pikantnym pudrem pomarańczowym i filetem z pomarańczy.

Marta Truskolawska-Plichcińska, mistrzyni cukiernictwa, zachwyciła nie tylko fantastyczną interakcją z publicznością, ale przede wszystkim słodkim dziełem sztuki w postaci tortu z motywami kaszubskimi. Pani Marta zwracała uwagę na detale i oczarowywała pomysłowością. Z kolei Dawid Makurat, pomorski mistrz cukiernictwa, zaproponował słodkie praliny i pokazał krok po kroku, jak je przygotować.

 

Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego wręcz zaraża pozytywną energią, a ich pokaz jak zawsze zelektryzował zebranych. Prezentacja prowadzona była w języku kaszubskim, a goście mieli okazję spróbować słodkich wafli z dżemem z jagód.
Nie zabrakło również merytorycznej wiedzy. Przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej opowiadali o warunkach, jakie musi spełnić restauracja, aby wprowadzić menu bezglutenowe. Również wystawcy podzielili się wiedzą i doświadczeniem. Sempre Group Sp. z o.o. opowiedziała o lodach rzemieślniczych. Jej prezentacja wzbudziła duże zainteresowanie i pobudziła kubki smakowe zebranych, którzy chętnie odwiedzali stoisko firmy.

Dwa dni minęły niezwykle szybko i wyjątkowo inspirująco. Kolejna edycja już za rok. Zapraszamy.

Szczegóły na www.foodtogo.pl

Organizator:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
ul. Galicyjska 9
31-586 Kraków
www.targi.krakow.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Zapraszamy do jesiennego wydania MB, w którym dr Józef Sadkiewicz namawia do wspierania polskich, ekologicznych producentów, dostosowywania technologii produkcji pieczywa do surowca i powrotu do dawnego smaku chleba. Podejmujemy też ważny temat aluminium w piekarstwie oraz zachęcamy do zmiany myślenia o opakowaniach na chleb.

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji